Petak, Rujan 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

JULIAN MILETA U NEW YORKU SE ISTAKNUO U ULOZI PORUČNIKA HOFMILLERA U PREDSTAVI THE HEARTS IMPATIENCE

AddThis Social Bookmark Button

Mladi glumac Julian Mileta je dokazao svoj glumački talent u još jednoj izuzetnoj ulozi. Odigrao je glavnu ulogu u predstavi „The Heart's Impatience“ u Shuffle Foot Theatru u New Yorku koju je režirao Raymond Blakenhorn, koji je do sada bio poznat  po predstavama temeljenima na djelima grčkih klasika.

Predstava „The Heart's Impatience“ je adaptacija kultne novele austrijskog pisca Stefana Zweiga „Nestrpljivo srce“ („Ungeduld des Herzens“) iz 1938. godine. Mileta je izuzetno zapaženo odigrao ulogu konjičkog poručnika Antona Hofmillera. Poručnik Hofmiller je, nekoliko dana prije početka Prvog svjetskog rata i posljednjih dana Austro-Ugarske Monarhije, u palači mađarskih velikaša Kekesfalva, susreo mladu, paraliziranu Edith. Između njih se razvio odnos ljubavi i suosjećanja koji je završio tragično. Publika je izuzetno dobro prihvatila predstavu koja će se, nakon ljetne premijere, na zimu nastaviti prikazivati u nekom od poznatih kazališta u New Yorku.

 

-Bila mi je čast i zadovoljstvo raditi na materijalu tako renomiranog pisca kao što je Stefan Zweig, rekao je Julian Mileta. -Projekt je bio iznimno zahtjevan na više razina, počevši od jezika, plesnih sekvenci, do psihološke dubine i kompliciranosti likova. Ali u suradnji s izvrsnim glumcima i kvalitetnim redateljem, projekt je bio uspješan.

Julian Mileta je porijelom iz Novalje na otoku Pagu. Ima nepune dvadeset četiri godine i sada već osam godina glumačkog iskustva iza sebe. Naime, prvu ulogu u kazalištu dobio je kada je imao petnaest godina. Kao glumac radi u New Yorku gdje je studirao na Lee Strasberg Institute.

Glumom se počeo baviti u Parizu, gdje je igrao brojne uloge, među ostalima ulogu Romea u predstavi „Romeo i Julija“, ulogu Lysandera u predstavi „San ljetne noći“ i ulogu Trepleva u predstavi „The Seagull“. Odigrao je i nekoliko filmskih uloga, među ostalim u filmovima „Ryder and the Elephant“ i „Give Her Light“. Na Broadway-u je u zadnje dvije godine odigrao četiri kazališne predstave za Love Creek Productions.

 

Josip Portada/Pag-Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika