Petak, Rujan 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U PAGU JE POHRANJENA VREMENSKA KAPSULA KOJA ĆE SE OTVORITI ZA PEDESET GODINA

AddThis Social Bookmark Button

U srijedu, 17. 12. točno u podne u parku na Goliji u Pagu pohranjena je Vremenska kapsula. Kapsulu je na 50 godina pohranio Centar za kulturu i informacije Pag koji je gotovo godinu dana prikupljao razne materijale, dokumente, fotografije, predmete i slično, koji svjedoče o životu u gradu Pagu u 2014. godini. Kapsula će se otvoriti za 50 godina, dakle 2064. godine, a oni koji će je otvoriti, steći će uvid u način života u gradu Pagu 2014. godine.

„Bio je ovo vrlo zanimljiv projekt koji smo uživali raditi. Pohranjivati stvari i razmišljati o tome što će one nekom značiti za 50 godina uistinu je interesantno. Pažani će za 50 godina moći vidjeti fotografije ulica svoga grada u kojima će se zasigurno puno toga promijeniti. Pročitat će neka zanimljiva pisma, vidjeti što se radilo u gradskoj upravi, osnovnoj i srednjoj školi te vrtiću, poslušati poneki nosač zvuka, pročitati podatke o načinu života u Pagu u 2014. godini. Ima tu raznih uporabnih predmeta od mobitela, dječjih igračaka, osobnih sitnica kao što su cipele jedne obitelji, ali i paški sir, baškotin i travarica. Hvala svima koji su se odazvali, rekla je ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag Dijana Vuleta. Gradonačelnik Grada Paga Željko Maržić istaknuo je značenje projekta Centra za kulturu i informacije Pag i u turističkom smislu.

 

„Ovo mjesto posjećivat će brojni turisti što je još jedan veliki doprinos u ponudi našeg grada. „ – rekao je Maržić.

Kapsula je pohranjena uz pjesmu „Kad si sretan“ koju su izveli polaznici Dječjeg vrtića Paški mališani.

„Hvala dječjem vrtiću Paški mališani na sudjelovanju u projektu Vremenske kapsule jer upravo su oni ti koji će je jednog dana otvarati i svjedočiti o ovom događaju. „ – rekla je Vuleta. U Centru za kulturu Pag istaknuli su kako zahvaljuju i Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca na opsežnom materijalu, Komunalnom društvu Pag na donaciji i zatvaranju kapsule, firmi Pag II koja je obavila sve pripremne radove te svim  institucijama i pojedincima koji su se uključili u projekt.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika