Petak, Rujan 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAG: U SRIJEDU, 17. 12. U PODNE, U PARKU NA GOLIJI ĆE SE POSTAVITI VREMENSKA KAPSULA

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, u srijedu 17. prosinca u parku na Goliji, pokraj hotela „Smokva“, postavit će se Vremenska kapsula s brojnim podacima o načinu života u Pagu 2014. godine. Vremenska kapsula će se otvoriti 2064. godine. U objavi za medije Centra za kulturu i informacije Pag se navodi kako je to zanimljiv projekt za kojeg se gotovo godinu dana prikupljalo razne materijale, dokumente, fotografije, predmete i slično.

U objavi za medije Centra za kulturu i informacije Pag se navodi: Kapsula će se otvoriti za 50 godina, dakle 2064. godine, a oni koji će je otvoriti, steći će uvid u način života u gradu Pagu 2014. godine.

 

„ Bio je ovo vrlo zanimljiv projekt koji smo uživali raditi. Pohranjivati stvari i razmišljati o tome što će one nekom značiti za 50 godina uistinu je interesantno. Pažani će za 50 godina moći vidjeti fotografije ulica svoga grada u kojima će se zasigurno puno toga promijeniti. Pročitat će neka zanimljiva pisma, vidjeti što se radilo u gradskoj upravi, osnovnoj i srednjoj školi te vrtiću, poslušati poneki nosač zvuka, pročitati podatke o načinu života u Paga u 2014. godini. Ima tu raznih uporabnih predmeta od mobitela, dječjih igračaka, osobnih sitnica kao što su cipele jedne obitelji, ali i hrane i pića. Hvala svima koji su se odazvali„ – rekla je ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag Dijana Vuleta.

Kapsula će biti pohranjena uz kratki prigodan program u kojem će sudjelovati i djeca iz vrtića Paški mališani.

„Upravo su oni ti koji bi za 50 godina trebali biti svjedoci o danu kada smo pohranjivali kapsulu,„ – rekla je Vuleta. 
U Centru za kulturu Pag očekuju kako će vremenska kapsula imati i puno veći značaj od povijesnog jer će biti atraktivna turistima. 
„Kapsula će biti označena paškim kamenom na koji će se postaviti pločica s ugraviranim natpisom na hrvatskom i engleskom jeziku. Sigurni smo kako će to mjesto postati jedno od omiljenih za fotografiranje brojnim turistima koji  u ljetnim mjesecima posjećuju Pag“ – kažu u Centru.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika