Četvrtak, Prosinac 03, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

MLADI HRVATSKI GLUMAC JULIAN MILETA POSTIGAO VELIK USPJEH U SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA

AddThis Social Bookmark Button

S deset filmskih uloga od kojih je osam glavnih, s tri kazališne uloge ostvarene na Brodweyu, od kojih su dvije glavne, te ulogom u televizijskoj seriji, glumac Julian Mileta je najuspješniji mladi hrvatski glumac u inozemstvu. U Hrvatskoj se malo tko, čak i među glumcima sa znatno dužim stažom u kazalištu i na filmu, može pohvaliti takvim, velikim uspjehom. Do kraja godine Julian Mileta će imati dvije nove filmske premijere, a u oba filma ima glavnu ulogu.

Prvi film je „Give Her Light“, autorice i redateljice Nike De Carlo gdje igra s američkom glumicom Jessamine Kelly. Film se snimao u različitim dijelovima Brooklyna, Williamsburgu i Bushwicku, a trenutno je u fazi postprodukcije. Premijera filma je najavljena za prosinac ove godine. U filmu „Give Her Light“ se govori o mladom ljubavnom paru čiju je sreću pokvarila tragična nesreća.To je priča o tome kako se ljudi nose s neočekivanim događajima u njihovim životima, događajima koji imaju tragičan učinak na njih. Drugi film u kojem Julian Mileta igra glavnu ulogu je „Ryder and the Elephant“ redatelja Ramona Zubia. Film je sniman na atraktivnim lokacijama u Massachusettsu, a radnja filma se odvija u grupi bliskih prijatelja koji su odlučili voditi svoj život dalje od civilizacije. Žive u napuštenoj staroj kući usred šume. Film prati njihove dogodovštine. Premijera filma je najavljena za siječanj iduće godine. Mileta je također ostvario vrlo zapažene uloge u kazališnim predstavama u Love Creeku, vrlo cijenjenoj i staroj kazališnoj kući. Igrao je u predstavama „Crossroads“, „Strawberry Preserves“ i „Snuff“ u kojima igra posve različite likove. U predstavi „The Strawberry Preserves“ ima glavnu ulogu, a lik kojeg utjelovljuje na kazališnim daskama je čovjek koji kreće s novim životom, napuštajući svoj dotadašnji život. Kazališna kritika je vrlo dobro ocijenila nadahutu glumu Juliana Milete. U Producer Club Theatru Mileta je odigrao glavnu ulogu u predstavi „Snuff“, gdje igra psihopata koji organizira ubojstvo poznanika. Mileta je igrao u filmovima „The Race“, „Unscripted“, „Emma's First Dance“ i „Ripley“, a nedavno je završio snimanje Johna Wicka, redatelja Chada Stahelskog, blockbustera s Keanu Reevesom u glavnoj ulozi. Na USA Network TV Mileta gumi u seriji Royal Pains, koja sa 5.57 milijuna gledatelja drži rekord početne gledanosti.

-Zadovoljan sam i zahvalan na svim mogućnostima i ulogama koje sam imao priliku odigrati u svojoj dosadašnjoj karijeri. Dobivam uloge u kvalitetnim predstavama i filmskim projektima kroz koje i dalje mogu napredavati i glumački se razvijati, što je najvažnije za mladog glumca, kaže Mileta.

Mladi hrvatski glumac Julian Mileta je u kratko vrijeme postigao velik uspjeh, uspjeh koji pokazuje kako se kvalitetnim i upornim radom može uspjeti i u SAD, u zemlji najvećih kazališnih i filmskih produkcija.

 

 

Josip Portada

Foto: IMBd

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika