Srijeda, Rujan 23, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

KNJIGA JE NAJLJEPŠI POKLON-BLAGDANSKA PRODAJA PO PRIGODNIM CIJENAMA

AddThis Social Bookmark Button

Knjiga se smatra jednim od najprikladnijih i najljepših poklona. U prigodi predstojećih blagdana, po posebnim, nižim cijenama možete naručiti knjige „Prošlost Paga u slikama i zapisima“ i „Cvijet kamena-priča o paškoj čipki“. U knjizi „Prošlost Paga u slikama i zapisima“, autora Josipa Portade, objavljeno je 497 fotografija Paga, pomorskih karti Paga te mnogi drugi materijali koji svjedoče o višestoljetnoj povijesti Paga, grada koji je od 10. stoljeća bio jedina urbana jezgra na otoku Pagu.

Knjiga „Prošlost Paga u slikama i zapisima“ nalazi se u brojnim bibliotekama u Hrvatskoj te u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Nedugo nakon izlaska, ova knjiga je potaknula i druge autore diljem Hrvatske na izradu sličnih knjiga o drugim gradovima. Knjiga „Prošlost Paga u slikama i zapisima“ je temelj brojnih studentskih radova s područja povijesti i etnologije, diplomskih radova, a nezaobilazan je izvor podataka za sve one koje zanima Pag te osobito za medije kada se rade teme o prošlosti Paga.

 

Knjiga „Cvijet kamena-priča o paškoj čipki“, autora Josipa Portade, je prva monografija paške čipke. Bogato je ilustrirana brojim fotografijama, a u knjizi su objavljene sve pojedinosti o paškoj čipki:  vrste paških čipki, povijest čipkarstva u Pagu, način izrade paške čipke, dijelovi paške čipke, razgovori s najstarijim paškim čipkaricama, od kojih je većina pohađala Banovinsku čipkarsku školu. Knjiga „Cvijet kamena-priča o paškoj čipki“ je tiskana u dva izdanja, a veliko priznanje knjizi je što se nalazi u „Library of Congress“ u Washingtonu, SAD, najvećoj biblioteci na svijetu u kojoj se, među milijunima vrijednih knjiga iz čitavog svijeta, čuva i američka Deklaracija o nezavisnosti. Knjiga se nalazi u brojnim bibliotekama u Hrvatskoj, te u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a u postupku je digitalizacije. Ova, prva monografija paške čipke, je postala temelj za studijske radove ne samo o paškoj čipki nego i o povijesti rukotvorina u Hrvatskoj. Knjiga „Cvijet kamena-priča o paškoj čipki“ je već tri godine najtraženija knjiga u Hrvatskoj s područja rukotvorina.

Obje knjige su kvalitetno tiskane, u velikom formatu, s tvrdim, dekorativnim koricama.

Knjige se prodaju po prigodnim cijenama koje vrijede do 24. 12. 2014. godine.

  1. „Prošlost Paga u slikama i zapisima“ -    90, 00 kuna (+poštarina)
  2. „Cvijet kamena-priča o paškoj čipki“ - 120, 00 kuna (+poštarina)

Kontakt, upiti i narudžbe:

Email: pag.konzalting@gmail.com

Mob:  099 2380733 ili 0989756593

 

„Prošlost Paga u slikama i zapisima“- Facebook

„Cvijet kamena-priča o paškoj čipki“-Facebook

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika