Petak, Rujan 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAG: U DRUGOM MAGAZINU JE OTVORENA IZLOŽBA "PRADAVNO PAŠKO JEZERO" O MIOCENSKIM NASLAGAMA NA CRNIKI

AddThis Social Bookmark Button

U II. magazinu u Pagu otvorena je stalna izložba „Pradavno paško jezero“. Izložba je postavljena u suradnjii Centra za kulturu i infoprmacije Pag i  Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Grada Paga. Koncepciju izložbe „Pradavno paško jezero“ osmislili su kustosi Dražen Japundžić i Katarina Krizmanić iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja , a stručni suradnici na postavljanju uzložbe bili su Zlata Jurišić – Polšak i Jeronim Bulić.

Uz izložbu Pradavno paško jezero, posjetitelji će u II. magazinu moći pogledati i izložbu “Otoci – mjesta ljubavi, mora i kopna” koja je također dio postava Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, te izložbu “Zaron u paško plavetnilo”- fotografije podmorja autora Đania Iglića.

 

„ Grad Pag je ovom izložbom dobio jako puno u poboljšanju kvalitete kulturne i turističke ponude. Vjerujem kako će Paškinje i Pažani kao i  posjetitelji grada Paga sa zadovoljstvom razgledati izložbu“, rekla je na otvorenju izložbe ravnateljica Centra za kulturu i informacije  Pag Dijana Vuleta.

Izložbu je proglasio otvorenom gradonačelnik Grada Paga gospodin Željko Maržić. Izložbu se može pogledati do 1.9. svaki dan od 19 do 22 sata.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika