Srijeda, Rujan 23, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

NA POLJOPRIVREDNOM SAJMU U NOVOM SADU OPG-U VIDAS IZ NOVALJE DODIJELJENA VELIKA ZLATNA MEDALJA ZA PAŠKI SIR

AddThis Social Bookmark Button

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu koji se održao protekli tjedan, OPG Vidas iz Novalje je u snažnoj konkurenciji osvojio veliku zlatnu medalju u kategoriji tvrdih ovčjih sireva. Tvrdi ovčji sir koji specifičan miris i okus zahvaljuje aromatičnim biljkama paškog kamenjara razgalio je nepca stručnog žirija i zasluženo osvojio epitet najboljeg u svojoj kategoriji.

Ovčji sir je okusna esencija otoka Paga i pokazuje kako područje Novalje ima odlične pretpostavke za razvoj ruralnog i gastro turizma, u kojem smjeru se sve više i brendira.

Na zajedničkom štandu predstavila se i Županijska komora „Otočac“ s proizvođačima autohtonih proizvoda Ličko-senjske županije među kojima je sudjelovao i Krunoslav Vidas, vlasnik OPG-a Vidas. Njegova se obitelj ovčarstvom bavi još od daleke 1887. godine i po tome je jedna od najstarijih ovčarskih obitelji na otoku Pagu. OPG-u Vidas ovo je četvrto sudjelovanje na novosadskom sajmu, a i prijašnjih se godina na Pag vraćao s nagradama - 2010. njegov je sir dobio nagradu „Šampion“, 2012. godine osvojio je zlato, a prošle godine  godine broncu. Ovogodišnja zlatna medalja potvrda je kontinuiranog rada na kvaliteti njegovih proizvoda. Iako je tehnologija proizvodnje napredovala, Vidas vjeruje kako je tajna kvalitete u tradicionalnom načinu proizvodnje, predzrenja i zrenja (starenja) mlijeka i sira. Za zaštitu kvalitete paškog sira gospodin Vidas bori se i kao aktivni član udruge proizvođača paškog sira, Zahvalio se Gradu Novalji i Županijskoj komori „Otočac“ na pruženoj potpori svih ovih godina u, kako kaže, „bilo  materijalnom, bilo  moralnom obliku“.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika