Četvrtak, Listopad 01, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PRVI FESTIVAL PLESA PAG 2014.-PRVI DAN FESTIVALA U ZNAKU SUVREMENOG PLESA

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, a pod pokroviteljstvom Grada Paga, u Kneževom dvoru je održana prva večer Festivala plesa Pag 2014., a nastupili su Zadarski plesni ansambl, Glazbena škola Blagoje Bersa, Plesna škola Studio I, Plesni punkt Marotti, Plesna udruga U pokretu, Udruga „Kissa“ i Udruga Paška alka. Sudionike Festivala pozdravili su Dario Grašo, zamjenik gradonačelnika Paga, Dijana Vuleta, ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag, a program je vodila Ivana Portada, voditeljica organizacije programa u Centru za kulturu i informacije Pag.

Prije glavnog, plesnog, dijela programa, kao gost je nastupila plesna skupina Udruge Paška alka koja je izvela renesansni ples.  Sanja Petrovski, profesorica u Glazbenoj školi Blagoje Bersa je održala kratko i vrlo zanimljivo predavanje o plesu i povijesti plesa u Hrvatskoj, a osobito u Zadarskoj županiji i Gradu Zadru.

 

-Ovim programom Pag se uvrstio u mapu plesnih gradova Hrvatske, rekla je prof. Petrovski. -Počeci su skromni, ali s vremenom ovaj festival može dobiti  veliko značenje. Za to je potrebno dosta rada i ulaganja. Tjedan plesa u Zadru postoji već trideset godina, a slične plesne manifestacije se organiziraju i u drugim gradovima u Hrtvatskoj. Upravo to što ima dosta plesnih programa pokazuje kako je ples zanimljiv.

Nastupi plesnih skupina u službenom dijelu programa:

-Glazbena škola Blagoje Bersa. Plesna točka na melodiju „Yesterday“ koreografkinje Sanje Petrovsk i plesna točka na melodiju „Aint she sweet“ koreografkinje Vlaste Marotti Hrašćanec.

-Udruga Kissa. Koreografija Krtistine Alaburić  na melodiju „Dancing with a broken heart“.

-Plesni punkt Marotti. Koreografija „Kratki pedah“, na temu „Dance Spetters“, koreografkinje Vlaste Marotti Hrašćanec.

-Plesna udruga U pokretu, poznata i pod nazivom In Flux.  Izvedba dva plesa, „Flawess“ i „Flicers“.

-Plesna škola Studio I. Koreografije na pjesme „Timber“  Pittbull fl. Kesha i „Cant remember to forget you“ Shakira ft. Rihana.

-Zadarski plesni ansambl. Koreografije Natali Radelić na glazbu Josipe Lisac i Karla Metikoša „O jednoj mladosti“.

Sudionicima su uručeni prigodni pokloni i zahvalnice za sudjelovanje na Prvom festivalu plesa u Pagu.

 

Pag-Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika