Srijeda, Rujan 23, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

NOVA PRAVILA PONAŠANJA NA JAVNIM MJESTIMA NA PODRUČJU GRADA NOVALJE I BONTON NA ZRĆU

AddThis Social Bookmark Button

Gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo izdao je priopćenje za javnost o novim pravilima ponašanja na javnim mjestima na području Grada Novalje i o turističkom bontonu na destinaciji Zrće-Grad Novalja. Uoči nove turističke sezone u cilju postizanja veće sigurnosti i bolje kvalitete doživljaja na području Grada Novalje i popularne plaže Zrće u pripremi je unapređenje komunalnog reda, ali i uvođenje određenih pravila ponašanja i turistički bonton.

Slijedom izrade master plana i strategije razvoja turizma za područje Grada Novalje u periodu do 2025. godine jedno od ključnih pitanja je sigurnost gostiju i određeni komunalni red, što podrazumijeva bolje komunalne uvjete na Zrću i smanjenje buke za 30%, ali i uvođenje turističkog bontona odnosno određenih pravila ponašanja  za goste, uglavnom one mlađe populacije,  željne zabave i odmora na popularnoj plaži Zrće, a čiji boravak gravitira na području Grada Novalje.

Prema istraživačkoj anketi provedenoj prije dvije godine među mladim ljudima  kao gostima destinacije, na 2. visoko mjesto stavljena je sigurnost,  uz konstataciju da bi trebalo biti više sigurnosti na toj popularnoj destinaciji. Prema riječima gradonačelnika Ante Daba radi se o podizanju ukupne kvalitete boravka gostiju na području Grada Novalje i Zrća. Jer određena pravila ponašanja na javnim mjestima i uvođenje turističkog bontona, što će biti iskomunicirano raznim kanalima poput weba, flyera i natpisa na javnim prostorima,  samo su dodatni element za podizanje kvalitetnije ponude, a dobar primjer  su identična praksa i iskustvo koje imaju druge slične svjetske destinacije i centri dobre zabave. Cilj je gostima sa Zrća i svim ostalim kategorijama gostiju  na području grada Novalje ponuditi veću vrijednost doživljaja kroz sigurnost, komunalni red i turistički bonton te tako odmor učiniti još kvalitetnijim.

 

 

Vanja Pletikosa

 


 

 

 

 


    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika