Subota, Rujan 26, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

UNUTARSTRAČKI IZBORI U HSP-U: ANTE ČEMELJIĆ JE IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA HSP-A GRADA PAGA

AddThis Social Bookmark Button

U Gradskoj vijećnici u Pagu održan je zbor HSP-a Grada Paga na kojem je izabrano vodstvo  stranke. Zboru su, osim delegata HSP-a, prisustvovali i gosti, predsjednik HSP-a Daniel Srb, dopredsjednik HSP-a Ivica Zorica, koji je ujedno i povjerenik za Šibensko-kninsku županiju i koordinator za Zadarsku županiju, predsjednik HSP-a Grada Šibenika Stipe Peran koji je i dopredsjednik Udruge veterana specijalne policije Grada Šibenika, Robert Gregorić, povjerenik stranke za  Obrovac, Davor Fabijanić, predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata Grada Paga i Jure Grubišić,  predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Grada Paga. Za predsjednika podružnice HSP-a Grada Paga je izabran Ante Čemeljić, dosadašnji tajnik, a za dopredsjednike su izabrani Klaudio Festini i Ante Donadić.

Novi tajnik je  Mario Fabijanić, rizničar je Dubravko Sabalić, a predsjednica Nadzornog odbora je Jelena Donadić.  Dosadašnji predsjednik HSP-a Paga Ante Fabijanić se obratio delegatima, osvrnuo se na sadašnju političku i gospodarsku situaciju u gradu i zahvalio na suradnji u posljednjih petnaest godina.

-Hrvatska stranka prava je najjača politička stranka u Pagu, rekao je Ante Fabijanić. –Stranka je utemeljena  prije petnaest godina i odmah nakon utemeljenja smo izašli na lokalne izbore. Osvojili smo dvije stotine glasova i dva mandata u Gradskom vijeću Paga. Na svakim novim izborima smo osvajali sve više i tako smo na posljednjim izborima osvojili osam stotina glasova. Na posljednjim lokalnim izborima sve su se jake stranke udružile protv nas, a neki koalicijski partneri se nisu držali dogovora i uzgubli smo s minimalnim brojem glasova. No, to je politika i treba nastaviti dalje i dokazati snagu već na izborima za mjesne odbore. Pravaštvo u Pagu ima dugu tradiciju, a pravaš Frane Budak bio je dvadeset godina načelnik. U proteklom mandatu HSP je ponovno imao gradonačelnika. Vjerujem kako će ga imat opet.  Nakon petnaest godina došlo je vrijeme za mlade ljude koji će preuzeti vođenje stranke i koji će postići nove političke uspjehe.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb je pohvalio podružnicu HSP-a Grada Paga kao stup i kolijevku pravaštva u Zadarskoj županiji.

-Politička i  gospodarska situacija u Hrvatskoj je teška, rekao je Daniel Srb. –Uključili smo se u Savez za Hrvatsku kako bi uspješnije politički djelovali na nacionalnoj razini i kako bi pokazali snagu političke desnice. Vlast na državnoj razini nije odgovorila izazovima vremena i trenutka u kojem  se Hrvatska nalazi. Oni kažu kako su uspješni, no uspjeh ne može biti iseljavanje mladih,  osiromašenje građana, pad gospodarskog rasta. Moramo se bolje organizirati i na regionalnoj  i na lokalnoj razini. Drago mi je što se u Pagu nisu pojavili nekakvi plagijati Hrvatske stranke prava, jer je Hrvatska stranka prava samo jedna.

Ivica Zorica je naveo kako je potrebno obnoviti HSP u Zadarskoj županiji.

-Hrvatska stranka prava u Pagu dobro radi, rekao je Ivica Zorica. –To se vidi i iz iznesenih podataka o rezultatima koje je stranka postizala na izborima. Zbog toga će članovi HSP-a Paga biti uključeni u obnavljanje HSP-a u Zadarskoj županij i bit će primjer kako se treba dobro organizirati i kako postići dobre rezultate.

Nakon izbora, novi predsjednik HSP-a Paga Ante Čemeljć  je zahvalio svima na podršci i povjerenju te rekao kako će nastaviti stopama Frane Budaka i Ante Fabijanića.

-Dosadašnji izborni rezultati pokazuju kako je Hrvatska stranka prava u Pagu jaka stranka, rekao je Čemeljić. –Ante Fabijanić je bio najbolji gradonačelnik u posljednjih dvadesetak godina, doveo je u Pag najviše investicija, pokrenuo mnoge projekte i programe i napravio najviše. Dobra smo ekipa, svi želimo napraviti nešto dobro i siguran sam kako ćemo u tome uspjeti.

 


Josip Portada/Pag-Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika