Nedjelja, Rujan 20, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST ZADARSKE NADBISKUPIJE O SLUČAJU DON DARIA TIČIĆA: LAŽNIM OPTUŽBAMA DON DARIJU TIČIĆU I ZADARSKOJ NADBISKUPIJI UČINJENA JE NEMJERLJIVA ŠTETA

AddThis Social Bookmark Button

Zadarska nadbiskupija je u petak, 21. ožujka 2014. godine, izdala priopćenje za javnost o slučaju don Daria Tičića, tajnika nadbiskupa. U priopćenju se navodi: U svezi s nedavnim medijskim napisima vezanim za lažne optužbe osobe koja se legitimirala kao Luka Milinković, a koje su usmjerene protiv don Daria Tičića, ovim putem želimo izvijestiti javnost o sljedećem:

 

-Nadležno Županijsko državno odvjetništvo u Zadru temeljem kaznene prijave podnesene od strane don Daria Tičića Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, dana 24. 12. 2012. godine, nakon provedenih izvida u završnom izviješću od 19. 03. 2014. godine, utvrdilo je da na području Zadarske županije prema informacijskom sustavu MUP-a ne postoji osoba koja ima prijavljeno prebivalište ili boravište pod imenom i prezimenom Luka Milinković.

 

-Prema tome, evidentno je da se iza navedenog pseudonima krije neka druga osoba koja je dostavila svoj dopis od 18. lipnja 2012. Rimskoj Kongregaciji s inkriminirajućim sadržajem protiv don Daria Tičića, upravo pred njegovo imenovanje na dužnost Vicerektora u Papinskom hrvatskom zavodu sv. Jeronima u Rimu.

-Nažalost, s obzirom na lažno predstavljanje, don Dario Tičić i Zadarska nadbiskupija nisu u mogućnosti utvrditi tko je podnositelj i širitelj lažnih optužbi. Isto tako, nisu u mogućnosti poduzeti i usmjeriti bilo kakve daljnje radnje, osim onih koje su sukladno mogućnostima zakona Republike Hrvatske već poduzete.

-Neosporno je, međutim, da je na ovaj način učinjena nemjerljiva šteta prema don Dariju Tičiću, prema Zadarskoj nadbiskupiji i njezinom kleru, kao i prema nadbiskupu mons. Želimiru Puljiću. Ostaje nadati se kako u budućnosti nedužne osobe, neovisno o svom pozivu, neće dolaziti u situaciju da se putem medija brane od lažnih optužbi, bez dokaza iznesenih od strane ‘anonimnih tužitelja’.

 

Zadar, 21. ožujka 2014.

Tiskovni ured Zadarske nadbiskupije

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika