Nedjelja, Rujan 20, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

OPORBA OJAČALA POZICIJU PAŠKE STRANKE: S DUŽNOSTI PREDSJEDNIKA VIJEĆA SMIJENILI ZLATKA ŠULJIĆA (HDZ) I IMENOVALI VJEKOSLAVA ŠLJIVU (PSP)

AddThis Social Bookmark Button

Na sjednici Gradskog vijeća Paga šest vijećnika oporbe i jedan vijećnik Paške stranke (PSP) su smijenili Zlatka Šuljića (HDZ) s mjesta predsjednika Gradskog vijeća, a za novog predsjednika je imenovan Vjekoslav Šljivo (Paška stranka). Tako, zahvaljujući oporbi, dvije čelne pozicije u gradskoj vlasti, gradonačelnika i predsjednika Vijeća ima Paška stranka.

Prijedlog za razrješenje dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Zlatka Šuljića podnijeli su Ante Čemeljić (HSP), Davor Fabijanić (nezavisni), Josip Fabijanić (HSLS), Borko Oguić (HNS), Davor Donadić (HNS), Vjekoslav Šljivo (Paška stranka-PSP) i Edo Komadina (HSP AS). Kao razlog za smjenu Šuljića u Prijedlogu se navodi kako je, svojom pasivnošću, nanio štetu ugledu Gradskog vijeća. Za razrješenje Šuljića glasovali su samo potpisnici Prijedloga. U glasovanju za novog predsjednika Vjekoslava Šljivu pridružio im se i SDP.

-Ovo nije politika nego politikanstvo, rekao je Zlatko Šuljić. -Mi u HDZ-u dobro znamo o čemu se ovdje radi, a razlog koji je naveden za smjenu je samo formalan, jer se nešto moralo napisati. U šest mjeseci smo imali pet sjednica Gradskog vijeća i u tome ne vidim nikakvu pasivnost. Volio bih da je netko bolje objasnio razloge za smjenu, ali hrabri vijećnici o tome šute.

Tino Herenda (HDZ) je također rekao kako je u pitanju politikanstvo i više se obraćao vladajućima nego oporbi.

-Paška politika, to je to, rekao je Tino Herenda. –Na ovaj način ste otvorili vrata za svoje rušenje. U Gradskom vijeću su se i prije događale slične stvari, a ovo što se sada dogodilo, to nije politika. To je politikanstvo. Mi u HDZ-u smo u dobroj vjeri na izborima dali podršku ovoj sadašnjoj vlasti, sadašnjem gradonačelniku i nije u redu da se ovo događa na ovakav način. Ali, HDZ će se znati postaviti u ovoj novoj situaciji. Često se pitamo zašto ovi ili oni idu naprijed, a mi stojimo ili nazadujemo. Evo zašto. Bavimo se samima sobom, a ne s programima na kojima bi trebali raditi.

Željko Maržić, gradonačelnik i predsjednik Paške stranke je bio zatečen prijedlogom oporbe da se Vjekoslav Šljivo imenuje predsjednikom Vijeća.

-Ja sam o ovome tek sada doznao, rekao je Maržić. –O tome što će biti dalje, odlučit će stranka.

Smjenom Šuljića raskinut je koalicijski sporazum HDZ- a s Paškom strankom i SDP-om.

 

 

Josip Portada/Pag-Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika