Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

CENTAR ZA KULTURU I INFORMACIJE POZIVA PAŠKINJE I PAŽANE NA UKLJUČIVANJE U PROJEKT "VREMENSKA KAPSULA"

AddThis Social Bookmark Button

CENTAR ZA KULTURU I INFORMACIJE PAG P O Z I V A SVE PAŠKINJE I PAŽANE NA SKUPLJANJE STVARI ZA STAVLJANJE U VREMENSKU KAPSULU. VRIJEME SKUPLJANJA: od 10. 3 do 1. 6. 2014. godine. MJESTO SKUPLJANJA: Gradska knjižnica Pag, u radno vrijeme knjižnice. Donositi se mogu manji predmeti koji su u svakodnevnoj upotrebi, kao na primjer obiteljske i druge fotografije, razglednice Paga, video i audio zapisi o Pagu, knjige i publikacije o Pagu, paški suveniri, poštanske marke, daljinski upravljači, žarulja, utičnica, telefon, čaša, upaljač, šibice, mobitel, CD, DVD, glačalo, razni manji komadi alata, svjetiljka, dioptrijske naočale, razni računi i formulari, PVC vrećice s natpisom, odjevni predmeti i drugo.

Organizator će odabrati predmete koji će se staviti u vremensku kapsulu. Predmete koji se neće staviti u vremensku kapsulu građani će moći preuzeti u Centru za kulturu i informacije Pag.

 

Vremenska kapsula će se zakopati u parku na Goliji (kod restorana „Smokva“) i bit će zakopana na 50 godina, odnosno do 2064. godine.

Vremenska kapsula je projekt Centra za kulturu i informacije Pag. Cilj ovog projekta je sačuvati predmete koji se svakodnevno koriste, a od kojih većina za 50 godina više neće biti u upotrebi. Želja je pokazati budućim pokoljenjima Paškinja i Pažana što su njihovi preci koristili 2014. godine. Također, u vremenskoj kapsuli će se nalaziti i dokumenti koji će za 50 godina imati posebno značenje kao što je popis stanovnika, odluke Gradskog vijeća, gradske uprave, a posebno će biti vrijedne fotografije, video i audio zapisi.

Zahvaljujemo na suradnji.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika