Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: HSP AS KOLAN I HSU KOLAN TRAŽE OSTAVKU NAČELNIKA JOSIPA ZUBOVIĆA PIPE

AddThis Social Bookmark Button

Dana 20. siječnja 2014. god. s početkom u 11:00 sati u prostorijama HSP dr. Ante Starčević, ulica Madijevaca 6, Zadar je održana tiskovna konferencija u organizaciji općinskih organizacija HSP AS i HSU Kolan. Tema konferencije bila je pljačka imovine Općine Kolan, odnosno netransparentno trošenje proračunskog novca. Na konferenciji je uvodnu riječ dao predsjednik Županijskog vijeća Zadarske županije g. Tomislav Šarić koji je kazao kako u Općinskom vijeću Općine Kolan HSP AS ima dva vijećnika koja zajedno sa jednim vjećnikom HSU-a čine oporbu.

Također je istaknuo kako je podružnica osnovana 19. siječnja 2014. god. te kako su stranačke kolege spremne na rad i ukazivanje na probleme koji postoje u Općini Kolan.

 

Novinarima su se zatim obratili predsjednik podružnice HSP AS Općine Kolan g. Damir Čemeljić i predsjednica HSU Općine Kolan i vijećnica u općinskom vijeću gđa. Marija Oštarić koji su se osvrnuli na niz nepravilnosti u radu kako načelnika općine Josipa Zubovića tako i općinskog vijeća.

Gospođa Oštarić osvrnula se na oštećenje općinskog proračuna zbog nepoštivanja zakonskih odredbi – dug za vodu Komunalnom društvu Pag u iznosu od 1,5 milijuna kuna, na problem Centra Mandre koji je bio planiran za potrebe kako lokalnog stanovništva tako i njihovih gostiju – u njemu je trebala biti smještena trgovina, igraonica, pošta te ostali sadržaji. Prema riječima gđe. Oštarić ta ista zgrada koja je u vlasništvu Općine Kolan sagrađena je za privatne potrebe, a u postupku javnog natječaja načelnik Zubović poslovni prostor unutar zgrade je dodijelio svome bratu, iako isti nije ispunjavao uvjete javnog natječaja. Također je istaknula kako je trošak izgradnje ovoga centra trebao iznositi oko 3,5 milijuna kuna, međutim isti je porastao na 5 milijuna kuna za što je načelnik bez znanja vijećnika u dva navrata podignuo kredit te stavio vrijednu nekretninu pod hipoteku.

Gospodin Čemeljić je dodao kako je na prijavu Ministarstvu financija, USKOKU i Povjerenstvu za sukob interesa, koja je podnesena 2012. god., reagiralo samo Povjerenstvo za sukob interesa te kaznilo načelnika Zubovića s 20 tisuća kuna zbog pogodovanja svome bratu. Također je kazao kako se općinska sredstva troše netransparentno te kako na mnogobrojne vijećničke upite načelniku o trošenju istih, još nisu dobili nikakav odgovor. Istaknuo je kako se čak pet posto proračuna ili 300 tisuća troši na reprezenatciju, kako troškovi izbora za koje nisu planirana sredstva iznose 65 tisuća kuna, kako nisu planirana sredstva ni za dječije igralište u Mandrama, a za isto je utrošeno 80 tisuća kuna te kako je nevjerojatno je da su dvije table dobrodošlice na ulazu u mjesto koštale 75 tisuća kuna.

Uz ove, iznijeli su još mnogobrojne probleme na području Općine Kolan, a gosp. Oštarić pozvala je g. Zubovića da zbog svega navedenog podnese ostavku iz moralnih razloga.

S poštovanjem,

 

Katarina Jurjević

Poslovna tajnica HSP AS

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika