Nedjelja, Rujan 20, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

Hrvatski otočni proizvod

AddThis Social Bookmark Button

Četrdesetak otočnih proizvođača, nositelja oznake „Hrvatski otočni proizvod“ (HOP) sudjeluje na Božićnom sajmu na Trgu bana Jelačića koji je otvoren 13. Prosinca i traje do 24. Prosinca. Među proizvodima mogu se naći i oni Paške sirane d.d. iz Paga.

Ove godine tu oznaku kvalitete dobila su 43 otočna proizvođača za 75 proizvoda i proizvodnih linija, a ukupno dosad njih 145 za 409 proizvoda i proizvodnih linija s 19 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter) i poluotoka Pelješca. Među njima je 11 ekoproizvođača i 15 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla.

Radi se o prehrambenim (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, đemovi, med), kozmetičkim i odjevnim proizvodima, te suvenirima.

Projekt „Hrvatski otočni proizvod“ je pokrenut 2007. godine, provodi ga Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a njegov glavni cilj je poticati otočane na samozapošljavanje i stvaranje proizvoda natprosječne kvalitete.

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika