Ponedjeljak, Rujan 28, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAŠKI KARNEVAL 2014.- NA DRUGOM OVOGODIŠNJEM KARNEVALSKOM PLESU U DRUGOM MAGAZINU SVIRALA GRUPA MAESTRALI

AddThis Social Bookmark Button

U Drugom magazinu je održana druga karnevalska zabava Paškog zimskog karnevala 2014. godine. Publiku, maškaranu i  nemaškaranu, zabavljala je grupa Maestrali z Paga čiji su članovi Ante i Tonči Tičić. Kao i prethodne subote, na subotnjem karnevalskom plesu bilo je posjetitelja iz Paga, Novalje, Kolana, Povljane, Vlašića i drugh mjesta na otoku. Ante Tičić Doda, glazbeni veteran, već 43  godine svira na Paškom karnevalu i po dugotrajnom sudjelovanju na karnevalskim zabavama, ali i u drugim glazbenim i zabavnim programima je rekorder na otoku, a  vjerojatno i u Hrvatskoj.

Ante Tičić Doda je 43 godine u paškom karnevalu kao gitarist, bubnjar i pjevač, a bio je i klapski pjevač. U njegovoj glazbenoj karijeri posebno je značajna činjenica što je s prijateljima utemeljio prvu rock and roll grupu na Pagu, grupu „Vegeta 40“, s kojom su počele promjene u zabavnim događajima u Pagu.

Pod utjecajem novih glazbenih trendova, koji su vrlo brzo prihvaćeni i u Pagu, promijenio se način sviranja na Paškom karnevalu. Na karnevalskim zabavama subotom sviralo se akustičnim i puhačkim instrumentima, a na nekim karnevalskim zabavama  je svirala Gradska glazba. Prva karnevalska zabava s  električnim instrumentima, pojačalima, zvučnicima i mikrofonima je održana 1968. godine. Ovogodišnji zimski karneval je znatno dulji nego prošlogodišnji i trajat će do prvih dana ožujka. Uobičajeno je da su zabave za vrjeme posljednjih dana karnevala najposjećenije i očekuje se kako će i ove godine biti tako. Prošle godine je na večernjoj karnevalskoj zabavi u utorak, zadnjeg dana karnevala, u Drugom magazinu bilo oko 900 posjetitelja, a zabava je trajala do jutra.

 

 

Josip Portada/Pag-Press

 

 

 

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika