Subota, Rujan 26, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

Gradsko vijeće Grada Paga donijelo je proračun za 2011. godinu

AddThis Social Bookmark Button

Gradsko vijeće Grada Paga je s devet glasova za i tri protiv donijelo proračun za 2011. godinu u visini od 39. 337. 000 kuna. Za proračun su glasovali vijećnici vladajuće koalicije koju čine HSP, HSLS, HDZ, HSS, HNS i nezavisni vijećnik, a protiv su bili oporbeni SDP i PSP.

Gradsko vijeće Paga je s devet glasova za i tri protiv donijelo proračun za 2011. godinu u visini od 39. 337. 000 kuna. Za proračun su glasovali vijećnici vladajuće koalicije koju čine HSP, HSLS, HDZ, HSS, HNS i nezavisni vijećnik, a protiv su bili oporbeni SDP i PSP. Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić (HSP) je rekao kako je proračun realan i ostvariv premda su gospodarske prilike teške. Josip Tičić je u ime Kluba vijećnika SDP-a podnio amandman na proračun kojim se traži povećanje sredstava za školstvo u visini od 747. 000 kuna i 40. 000 kuna za početak izgradnje lungo mare na Vodicama.

-Predloženi proračun ne smatramo realnim, jer bi realan proračun trebao iznositi najviše dvadeset milijuna kuna i zbog toga ćemo glasovati protiv, a amandman podnosimo kako bi se povećala sredstva za ono što smatramo neophodnim, a to je plaćanje školskog psihologa i sufinanciranje produženog boravka učenika u školi. O lungo mare govorimo svake godine i smatramo kako bi trebalo početi raditi na tom projektu, rekao je Tičić.

Gradonačelnik Fabijanić je naveo kako nema razloga prihvaćati amandman SDP-a jer su za namjene koje se u njemu navode proračunom već osigurana sredstva. Predsjednik Vijeća Branimir Paro- Vidolin (HDZ) je stavio amandman na glasovanje i protiv je bilo osam vijećnika tako da nije prihvaćen. Gradsko vijeće je s osam glasova za i pet protiv prihvatilo Drugu izmjenu i dopunu proračuna za 2010. godinu prema kojoj je proračun od 34. 475. 500 kuna smanjen na 27. 068. 000 kuna. Igor Karavanić (PSP) je naveo kako bi se trebali prestati donositi nerealni proračuni koji su projekcija želja.

-Kada se donosi nerealan proračun stječe se dojam kako imamo dovoljno sredstava za sve, a tek kasnije, kada dobijemo izvješće o izvršenju proračuna vidimo kako se proračun nije ostvario onako kako se planiralo. Mi smo glasovali za proračun za ovu godinu i tako smo dali povjerenje gradonačelniku i gradskoj vlasti, ali sada vidimo da proračun nije ostvaren kako je bilo planirano, a nema ni obrazloženja zbog čega su neke stavke ispunjene, a neke nisu, rekao je Karavanić.

Zdenko Oštrić (PSP) je rekao kako se nije poštivala Odluka o izvršenju proračuna za 2010. godinu.

-Gradsko vijeće je donijelo odluku o izvršenju proračuna, ali prema izvješću o izvršenju proračuna i prema predloženoj izmjeni i dopuni ne vidimo iz kojeg su razloga neke stavke ispunjene sto posto i više, a neke nisu i tako imamo izvršenje proračuna sa stotinu pedeset nula, a nemamo nikakvo obrazloženje koje bi trebali imati u skladu s Odlukom o izvršenju proračuna. Pitam se jesmo li realizirali ono što smo očekivali. Moramo više razmišljati o budućnosti i rješavati komunalne probleme na području Vodica, Bašace, treba riješiti problem s hotelom Bellevue i s magazinima soli. Stalno se nešto govori kako će se napraviti i kako postoje planovi, ali se ne radi. Treba pronaći način kako bi se možda i kroz javnoprivatno partnerstvo nešto napravilo. Nemamo ni dovoljno informacija o radu gradske uprave i na ulici doznajemo na primjer da je grad u dugovima, rekao je Oštrić.

Borko Oguić (HNS) je uzvratio kako je provođenje odluke o izvršenju proračuna određeno zakonom, a ne željama bilo koga u gradskoj vlasti.

-Ovdje bi neki željeli biti gradonačelnici, a to nije moguće. U zakonu stoji kako su proračunska sredstva prije svega namijenjena za rad gradske uprave, a ono što preostane raspodjeljuje gradonačelnik u skladu sa svojim ovlaštenjima i procjenjuje prioritete, rekao je Oguić.

Gradonačelnik Fabijanić je odbacio navod Zdenka Oštrića kako se u Pagu ništa ne radi.

-Radi se i na Vodicama i na Bašaci, kao i na ostalim dijelovima grada, a radimo i na rješavanju problema s hotelom Bellevue. U Pagu se radi više nego ikada prije i napravilo se dosta, a vjerujem kako će se iduće godine ostvariti neki veći projekti u turizmu i tako će se otvoriti nova radna mjesta, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika