Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

UDALA BIH SE ZA PAŠKI SIR KADA BI TO BILO MOGUĆE-NAVELA JE AMERIČKA NOVINARKA CAREY POLIS U HUFFINGTON POSTU

AddThis Social Bookmark Button

Američka novinarka želi se udati za Paški sir. No, ne stvarno, već simbolično. Naime, na poznatom i po mnogima, najutjecajnijem američkom portalu Huffington post američka novinarka Carey Polis se u članku pod naslovom „9 Cheeses We Would Happily Marry, If That Was Allowed” na  duhovit način pozabavila neobičnom zamisli-za koji bi se sir mogla udati kada bi to bilo moguće. Od devet najboljih sireva na svijetu kao prvog je izabrala Paški sir.

 

„Paški siru, ti mali hrvatski zavodniče! Izgledaš prilično neprepoznatljivo u svijetu sireva unatoč tvojoj dražesnoj žutosmeđoj unutrašnjosti. Ali možda je to upravo zato jer skrivaš svoju ljepotu od udvarača koji te nisu dostojni…Ali mi smo te dobili. I sviđaš nam se. Ponosni smo što možemo zaplesati s tobom…“, navodi Carey Polis u svojem članku.

 

Portal Huffington Post ima devet regionalnih izdanja, njegova vrijednost se procjenjuje na 300 milijuna dolara, a prošle godine je osvojio Pulitzerovu nagradu i to je prva takva nagrada dodijeljena internetskom portalu.

Paški sir se izvozi u SAD od 2010. godine zahvaljujući suradnji tvrtke Forever Cheese iz SAD i Paške sirane koja je najveći i najstariji proizvođač Paškog sira. Nedavno je Pašku siranu posjetila Cathy Strange, članica American Cheese Society i Global Cheese buyer za poznati američki maloprodajni lanac Whole Foods u čijim se trgovinama može kupiti Paški sir. Cathy Strange je jedna od najvećih američkih stručnjakinja za sir koja je u svojoj bogatoj karijeri  posjetila veliki broj sirana, a za pogon Paške sirane je rekla kako je  world class.

 

 

Josip Portada/Pag-Press

 

 


 

 


    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika