Srijeda, Rujan 23, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PJESME LJUBAVI I TRADICIJE: KLAPA PERUŽINI JE U ATRIJU KNEŽEVOG DVORA PREDSTAVILA SVOJ PRVI CD "TILA BI"

AddThis Social Bookmark Button

U atriju Kneževog dvora ženska klapa „Peružini“ iz Paga predstavila je svoj prvi nosač zvuka, CD pod nazivom „Tila bi“ na kojem se nalazi četrnaest pjesama s ljubavnom i domoljubnom tematikom. Izdavač CD-a je BeSTMUSIC iz Zagreba, a producent i tonski majstor je Branko Starc. Fotografije i grafičku obradu napravila je Vesna Fabijanić.

Na početku programa Ivanka Benzia je pročitala svoju pjesmu o peružinu. Nakon prvog dijela programa,  o CD-u „Tila bi“ i svojem radu s klapom „Peružini“ govorio je prof. Bojan Pogrmilović.

 

-Radio sam s velikim brojem klapa i ovaj rad s klapom „Peružini“ je bio posebno lijepo iskustvo. Niti s jednom klapom nije ostvaren tako dobar rezultat u tako kratko vrijeme i sretan sam ako se to može zahvaliti i našoj suradnji, rekao je prof. Pogrmilović.

Članice klape „Peružini“ su Vesna Šiša, Marijana Šuljić, Marijana Benzia, Sanja Dobrijević, Dragica  Fabijanić, Angela Čepulo, Ljubica Fabijanić, Ana Miletić i Sanja Buljanović koja je i umjetnička voditeljica klape. Klapa je dobila naziv po peružinu, tradicionalnom ženskom nakitu filigranske izrade koji se uobičajeno nosi uz narodnu nošnju.

 

 

Josip Portada/Pag-Press

 

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika