Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

OBILJEŽEN DAN GRADA PAGA

AddThis Social Bookmark Button

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja je održana u prigodi Dana Grada Paga uručena su priznanja osobama koje su svojim djelovanjem zadužile Grad Pag. Godišnja nagrada Grada Paga uručena je profesorici Ankici Peko za trideset godina vođenja folklora u izvannastavnoj aktivnosti Osnovne škole Jurja Dalmatinca čime je prenijela znanje i ljubav prema paškom folkloru na mnoge mlade generacije.

Počasnom građankom Grada Paga imenovana je kustosica Etnografskog muzeja iz Zagreba mr. Nerina Eckhel zbog naročitih zasluga na zaštiti paške čipke čime je doprinijela da se paška čipka uvrsti na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine svijeta. Nagradu Grada Paga za životno djelo dobio je Ivan Fabijanić Crni za cjeloživotno predan i nesebičan angažman usmjeren probitku otoka Paga. Nagradu Grada Paga za životno djelo dobio je i Vladimir Tičić za izuzetan i osobit doprinos u radu i očuvanju Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pag. Na svečanoj sjednici uz predsjednika Gradskog vijeća Josipa Tičića, gradonačelnika Grada Paga Antu Fabijanić, vijećnike, predstavnike gradskih institucija i druge domaćine bili su i zamjenik župana Zadarske županije Đani Bunja, načelnik Općine Povljana Ivica Pogorilić, načelnik Općine Kolan Josip Zubović Pipe, tajnik Grada Novalje Ante Dabo i brojni drugi gosti. Prisutne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Josip Tičić, a gradonačelnik Grada Paga je govorio o projektima koji su realizirani ili se provode.

Učinili smo puno toga u kratko vrijeme, a nastavit ćemo i dalje raditi za dobrobit Grada Paga i svih građana,“ rekao je gradonačelnik Fabijanić.

U prigodi Dana Grada, a u organizaciji Osnovne škole Jurja Dalmatinca, učenici su na Katinama izrađivali prigodne crteže, a u sportskoj dvorani su održana razna natjecanja.

Na Julovici će se poslijepodne odigrati prijateljska nogometna utakmica između prvoligaša NK Zadar i NK Pag.

Ujutro je Gradska glazba Pag na Trgu Petra Krešimira IV svirala bundicu.

Navečer će se održati pučka svečanost na pjaci, a u slučaju lošeg vremena, planirani program će se održati u Domu kulture.

Svečana sjednica u prigodi Dana Grada ove je godine posljednji puta održana u Gradskoj vijećnici u zgradi na Branimirovoj obali. Do iduće godine sjedište Gradskog vijeća i ured gradonačelnika preselit će se u Knežev dvor.

PagPress

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika