Srijeda, Rujan 23, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAŠKI LJETNI KARNEVAL 2013.-PRVI DAN KARNEVALA BIO JE U ZNAKU EUROPSKE UNIJE

AddThis Social Bookmark Button

U petak, 26. srpnja održan je prvi dan Paškog ljetnog karnevala koji je u većem dijelu bio posvećen ulasku Hrvatske u Europsku uniju. U karnevalu su sudjelovale karnevalske grupe u kostimima koji su dočaravali neku od zemalja Europske unije. Karnevalska zabava je počela povorkom koja se održava od šezdesetih godina prošlog stoljeća.

 

Povorka je prošla je od tzv. Trajektnog pristaništa na Goliji, preko Branimirove obale i Katina do Trga Petra Krešimira IV. gdje je održan glavni dio programa.

Nakon uvodnih govora održana je primopredaja vlasti. Nakon primopredaje vlasti Gradska glazba je zasvirala Paško kolo. Prvo kolo je vodio gradonačelnik Grada Paga Željko Maržić.

U stanci između kola članice i članovi KUD-a „Družina“ su izveli tanac. Karnevalske grupe, koje su nosile kostime pojedinih zemalja Europske unije, su se predstavile plesom. Po završetku karnevalskog dijela programa (kola), na Trgu Petra Krešimira IV. zabava se nastavila uz živu glazbu. Mnogi sudionici karnevala su se do zore zabavljali u paškim klubovima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Josip Portada/Pag-Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika