Utorak, Rujan 29, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U MIŠKOVIĆIMA JE PUŠTENA U PROMET ŠETNICA DULJINE OKO 700 METARA KOJU SU UREDILI MJEŠTANI

AddThis Social Bookmark Button

U mjestu Miškovići na Pagu je, uz prigodnu svečanost, puštena u promet šetnica duljine oko 700 metara s popratnim sadržajima koju su, uz pomoć Grada Paga, tvrtke „Zanatkomerc“ i dobrovoljnih priloga, uredili mještani. Na svečanosti su, uz velik broj mještana Miškovića, bili i gosti, a nazočan je bio i gradonačelnik Grada Paga Željko Maržić.

Gradonačelnik Maržić je mještanima Miškovića zahvalo na naporima koje ulažu u uređenje svojeg mjesta. Šetnicu je blagoslovio don Ivan Babjak, župnik Povljane. Uređenje šetnice je vodio Odbor za uređenje Miškovića čiji su članovi Zoran Mišković, Marija Opačić i Srećko Mišković.

 

„Uređenje šetnice je počelo prošle godine,“ rekao je Srećko Mišković. „U Miškovićima je sazrjela ideja o spajanju do tada individualno izgrađenih mandrača i mulića koji su nicali gotovo ispred svake kuće uz more, u jednu novu, zajedničku šetnicu. S ponosom možemo ustvrditi da se u tome u cijelosti uspjelo i danas nas posebno raduje činjenica da se svi možemo prošetati uz more te da i mi i naši gosti možemo uživati u čarima mora i ove divne paške prirode.“

Srećko Mišković je rekao kako je obnovu šetnice potaknula grupa entuzijasta. U nabavi materijala i sredstava za plaćanje radnika pomogli su Grad Pag i tvrtka „Zanatkomerc“, a ubrzo su se u izgradnju šetnice uključili gotovo svi mještani Miškovića koji su pomogli radom ili novčanim prilozima. Od novčanih priloga mještana i prijatelja Miškovića prikupljeno je 154. 730 kuna. Prošle i ove godine je u uređenje Miškovića uloženo 378. 387 kuna. Uz šetnicu je ugrađeno 700 metara električnog kabela, postavljeno je trinaest rasvjetnih mjesta i izgrađeno je dječje igralište.

„Nije nam namjera stati sa započetim radovima,“ rekao je Srećko Mišković. „Na jesen planiramo nastavak radova i spajanje Miškovića s Dinjiškom. Vjerujem da će se mještani uključiti dobrovoljnim prilozima, a očekujemo i pomoć Grada Paga i šire društvene zajednice.“

Na svečanosti su podijeljene zahvalnice za doprinos u očuvanju i uređenju obalnog pojasa u Miškovićima. Zahvalnice su dobili Grad Pag, Luka Udženija, vlasnik „Zanatkomerca“, Turistička zajednica Grada Paga, Frano Mišković, Damir Mišković, Elektro obrt „Škoda“ iz Povljane, Viktor Jurčević, Bogdan Kondić, Almir Ilmić-Aći, Ivica Mišković-Rudov, Željko Glad, Jure Donadić, Ivan Klanac, Erich Krenn, „Žuna“, d.o.o. Vlašići, Aleš Bezjak, Josip Mišković- Dodo, Rasim Ćerimović, Husein Ćerimović i Borislav Damjanić.

 

 

Josip Portada/Pag-Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika