Četvrtak, Listopad 01, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAŠKO KULTURNO LJETO 2013.-U KNEŽEVOM DVORU POSTAVLJENA JE IZLOŽBA SLIKA HRVOJA MAGAŠA

AddThis Social Bookmark Button

U sklopu manifestacije "Paško kulturno ljeto" koju organizira Centar za kulturu i informacije Pag, u Kneževom dvoru u Pagu je otvorena izložba slika Hrvoja Magaša, devetnaestogodišnjeg grafičkog dizajnera i umjetnika iz Paga koji se likovnoj publici predstavo s tridesetak radova, u većem dijelu crteža. Ovo je Magaševa druga samostalna izložba. Na slikama Hrvoja Magaša nema prevladavajućih motiva, a vrlo uspješno radi portrete, karikaturne portrete, apstraktne motive, motive životinja u pokretu i aktove. Hrvoje Magaš je rođen u Pagu, a nakon završene osnovne škole upisao je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru. Završio je smjer grafički dizajn. Ove godine je upisao Umjetničku akademiju u Splitu.

-Na ovoj izložbi su postavljeni radovi iz prošle godine i radovi koji su nastali neposredno pred otvaranje izložbe tako da je ova izložba presjek mojeg rada u proteklih godinu dana, rekao je Hrvoje Magaš.

Magaš je već kao učenik osnovne škole pokazao smisao za likovno stvaralaštvo. Primjerice, u  trećem razredu osnovne škole je nacrtao portret koji je zadivio njegovu učiteljicu i roditelje. Od početka ljeta, Magaš na Trgu petra Krešimira IV. u Pagu crta karikaturne portrete.

Manifestacija "Paško kulturno ljeto" održava se pod pokroviteljstvom Grada Paga.

 

 

 

 

 

 

 


Josip Portada/Pag-Press

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika