Subota, Prosinac 05, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

NOVI CD DJEČJEG ZBORA VIJOLICE IZ PAGA: SVOJIM PJESMAMA I KONCERTIMA ŠALJU PORUKE PRIJATELJSTVA I LJUBAVI

AddThis Social Bookmark Button

Dječji zbor "Vijolice" iz Paga je na Trgu Petra Krešimira IV., pred brojnom publikom, predstavio svoj novi, peti CD „Ti si prijatelj moj“ na kojem se nalazi šesnaest pjesama, od kojih je većina izvedena na raznim festivalima. Članovi Dječjeg zbora „Vijolice“ su učenici Osnovne škole Jurja Dalmatinca iz Paga, a voditeljica zbora je učiteljica Sanja Dobrijević.

 

„Zbor je sastavljen je od učenika nižih razreda osnovne škole, a djeluje dvanaest godina,“ rekla je Sanja Dobrijević. „Nastupamo kao gosti na raznim manifestacijama u Pagu i održavamo samostalne koncerte, a sudjelovali smo i na brojnim festivalima u Hrvatskoj. Dječji zbor je niknuo i djeluje u osnovnoj školi, a pjesme koje zbor izvodi su posvećene gradu i otoku Pagu.“

 

Neke od pjesama koje se nalaze na petom CD-u Dječjeg zbora „Vijolice“ su izvedene na Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu, Zadarskom dječjem festivalu, festivalu „Mali Split“, „Malom Kninfestu“,  „Čarobnoj fruli“ u Zagrebu i na „Zlatnoj harfi“, susretu dječjih zborova Zadarske nadbiskupije.

„Zbor djeluje vrlo uspješno, a uspjeh zbora može se zahvaliti velikom zalaganju učenika i podršci roditelja,“ rekla je Sanja Dobrijević. „U snimanju petog nosača zvuka pomogli su nam i sponzori kojima se zahvaljujemo.“

Na koncertu Dječjeg zbora „Vijolice“ kao gost je nastupila Plesna grupa „Kissa“ iz Paga. Dječji zbor „Vijolice“ će 25. srpnja u kuli Skrivanat održati karnevalski koncert, a sudjelovat će i u programu Ljetnog karnevala koji će se održati 26. i 27. srpnja.

 

Josip Portada/Pag-Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika