Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U POVLJANI JE ODRŽAN 12. SUSRET KLAPA "POVLJANA U PISMI" NA KOJEM JE NASTUPILO SEDAM KLAPA S OTOKA PAGA

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Turističke zajednice Općine Povljana, na Trgu Sv. Jurja u Povljani održan je 12. susret klapa „Povljana u pismi“, tradicionalna manifestacija kojoj je cilj njegovanje klapske pjesme i predstavljanje klapa s otoka Paga. Na ovogodišnjem Susretu klapa „Povljana u pismi“ sudjelovalo je sedam klapa s Paga te klape iz Ražanca i iz Zadra.

 

Svaka klapa se predstavila s dvije pjesme, osim klape Sol koja je izvela nekoliko svojih hitova. Klapa Kolanjke iz Kolana izvela je pjesme „Djambrle, djancule“  i „U polju mala“. Klapa Luminali iz Novalje izvela je pjesme „Čija je ono divojka“ i „Vrati se, mili ćale“. Klapa Murtelice iz Novalje izvela je pjesme „Uvik ću te svojin zvati“ i „Ne karaj me, mamo mila“. Ansambl Sveti Juraj iz Paga izveo je pjesme „U kantunu srca“ i "Lavaman“.

Klapa Navalia iz Novalje izvela je pjesme „Kad sam bio na tvom grobu“ i „More moje ča me ne umori“. Klapa Peružini iz Paga izvela je pjesme „Znaš neviro“ i „Primorkinja konja jaše“. Klapa Sol iz Paga izvela je splet svojih najpoznatijih pjesama. Na susretu klapa „Povljana u pismi“ nastupili su i gosti, klapa Caparin iz Ražanca koja je izvela pjesme „Sagradit ću kuću“ i „Mare moja“ i klapa Kapric iz Zadra koja je izvela pjesme „Garifule cviće moje“ i „Turkinjica konja jaše“. Organizatori su naveli kako se nadaju ponovnom početku rada klape "Povljana" koja je prijašnjih godina bila domaćin "Povljane u pismi".

 

 

 

 

Josip Portada/Pag-Press

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika