Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAG: U KNEŽEVOM DVORU OTVORENA JE 10. SAMOSTALNA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA JOSIPA PORTADE

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, a u sklopu manifestacije „Paško kulturno ljeto“ u Kneževom dvoru u Pagu je otvorena izložba fotografija Josipa Portade, novinara, publicista, slikara i fotografa pod nazivom „Krug“. U programu „Paškog kulturnog ljeta“ Portada sudjeluje od 1997. godine, postavljajući izložbe slika i fotografija.

Uz deset samostalnih izložbi fotografija Portada je imao i trinaest samostalnih izložbi slika rađenih u tehnici grafike, tuša, ulja na platnu i oslikane svile. Portada je rođen u Pagu gdje je završio osnovnu i srednju školu, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Od 1995. godine je član Hrvatskog novinarskog društva.

U dnevnim novinama i magazinima, te na internetskim portalima objavio je oko 15. 000 novinskih fotografija. Od 2008. godine Portada se, uz novinsku, dokumentarnu i umjetničku fotografiju, bavi i primijenjenom fotografijom. Dokumentarne, umjetničke i primijenjene fotografije Josipa Portade objavljene su u raznim turističkim publikacijama i knjigama, na reklamama raznih tvrtki, na specijaliziranim portalima te ukrašavaju brojne javne prostore u Hrvatskoj i inozemstvu.

-Moj središnji životni interes je umjetnost, a svoje umjetničko djelovanje usmjerio sam na pisanu riječ, na slikanje i na fotografiranje. Fotografija je moja trajna ljubav, ljubav koja je počela u osnovnoj školi i koja je, u raznim oblicima, uvijek prisutna u mojem novinarskom i publicističkom radu, te općenito u mojem umjetničkom djelovanju. Fotografije postavljene na ovoj izložbi su dio većeg fotografsko-književnog koncepta, odnosno publikacije koju pripremam, a u kojoj će se prožimati fotografije i kratke priče, rekao je Josip Portada.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika