Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PRVO I NOVO: U POVLJANI JE, U NAZOČNOSTI BROJNIH MJEŠTANA I PREDSTAVNIKA OPĆINE, OTVOREN SUPERMARKET "LORENCO"

AddThis Social Bookmark Button

Općina Povljana se posljednjih godina razvila u jedno od najpoželjnijih turističkih odredišta na otoku Pagu. Izgradnjom prometne i vodovodne infrastrukture, uređenjem naselja i plaža stvoreni su uvjeti za izgradnju turističkih objekata. S povećanjem broja turista bilo je potrebno osigurati dobru opskrbu, a to je i napravljeno.

Opskrba Povljane je poboljšana izgradnjom supermarketa „Lorenco“, prvog supermarketa u Povljani. Supermarket „Lorenco“ je  izgradila tvrtka „Lorenco“ d.o.o. iz Paga. Otvaranje prvog supermarketa u Povljani bio je velik događaj kojeg su popratili brojni mještani Povljane te predstavnici općinske uprave. Supermarket je otvorio Ivica Pogorilić, načelnik Općine Povljana.

 

-U teškim gospodarskim trenucima tvrtka „Lorenco“ je uložila u izgradnju supermarketa u Povljani. Ovaj objekt će pomoći u boljoj opskrbi stanovnika Povljane i turista. Projekt je od osobitog značaja za Općinu Povljana, jer znači početak ostvarenja planiranih ciljeva za dugoročni razvoj općine. U novom supermarketu će se otvoriti nova radna mjesta i poboljšat će se turistička ponuda, a turizam je temelj razvoja Povljane, rekao je Ivica Pogorilić.

Župnik Povljane don Ivan Babjak je blagoslovio supermarket, a nakon toga je održan prigodni domjenak s jelima pripremljenima u restoranu „Na Tale“. Na svečanom otvaranju marketa „Lorenco“ nastupila je klapa „Sol“.  Tvrtka „Lorenco“ utemeljena je 1999. godine i jedna je od najvećih tvrtki na otoku. U tvrtki je zaposleno 80 radnika, a preko sezone je zaposleno oko 150 radnika. Tvrtka „Lorenco“ ima supermarket i trgovinu u Pagu, trgovinu u Šimunima i supermarket u Povljani.

-Kroz protekle godine tvrtka se pozitivno razvijala i to nam je omogućilo ulaganje u nove projekte. Uspješnom poslovanju i širenju tvrtke doprinijela su i kreditna sredstva koja smo najprije dobili od Hypo banke, a nakon toga od Kreditne banke Zagreb. Supermarket u Povljani ima velik asortiman robe i nadamo se da će mještani Povljane, kao i turisti, biti zadovoljni te da će supermarket doprinijeti razvoju ovog dijela otoka, rekao je Lorenco Paro, vlasnik tvrtke „Lorenco“.

 

 

Josip Portada/Pag-Press

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika