Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

DIO PROSLAVE ULASKA HRVATSKE U EU: PAŠKA SIRANA JE SUDJELOVALA NA SAJMU HRVATSKIH PROIZVODA U LONDONU

AddThis Social Bookmark Button

"Paška sirana" je imala čast sudjelovati na Sajmu hrvatskih proizvoda u Londonu u Engleskoj koji je održan kao dio velike proslave ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. Sajam hrvatskih proizvoda, na kojem je "Paška sirana" izložila svoje sireve, održan je u Battersea Art Centru, u organizaciji Britansko-hrvatskog poslovnog kluba.

Za vrijeme sajma je održana svečana večera kojoj su prisustvovali predstavnici Veleposlanstva Velike Britanije u Hrvatskoj i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Velikoj Britaniji, a na jelovniku večere se, kao poseban specijalitet iz Hrvatske, nalazio i Paški sir proizveden u "Paškoj sirani".

 

-Sudjelovanje na Sajmu hrvatskih proizvoda je za "Pašku siranu" bila velika čast jer smo predstavljali grad i otok Pag, a sudjelovali smo i u predstavljanju Zadarske županije, rekla je Martina Pernar Škunca, pomoćnica direktora "Paške sirane".

Uz "Pašku siranu" na Sajmu hrvatskih proizvoda u Londonu sudjelovala je "Maraska" te Hrvatska gospodarska komora Zadar i Turistička zajednica Grada Zadra. Ove godine je "Paška sirana" sudjelovala i na sajmu SIAL u Parizu te na sajmu "Eurohalal" u Bruxellesu.

-Sajam u Londonu, kao i ostali sajmovi na kojima smo izložili naše proizvode, bili su odlična prilika za promociju naših proizvoda, ali i otoka Paga i Zadarske županije. Posjetitelje sajma smo, kroz priču o Paškom siru, upoznali s otokom Pagom, otočnom tradicijom i znamenitostima. Posjetitelje je zanimala priča o izvanrednom siru koji se radi od mlijeka ovce koja živi na škrtom, paškom tlu te proizvodi mlijeko koje je posebnog okusa. Sudjelovanje na sajmovima je dobra prilika za upoznavanje posjetitelja s našim proizvodima, ali i za ostvarivanje poslovnih kontakata, rekla je Martina Pernar Škunca.

Odnedavno se sirevi "Paške sirane" prodaju u Londonu.

-Za sada se Paški sir prodaje u trgovini koja je specijalizirana za razne delikatese s područja Balkana, a uskoro će se naši sirevi prodavati i na još jednom prodajnom mjestu u Londonu, rekla je Martina Pernar Škunca.

"Paška sirana" svoje proizvode izvozi u Sloveniju, Austriju, Njemačku, Švedsku, Veliku Britaniju i SAD.

 

 

 

 

 

Josip Portada/Pag-Press

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika