Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAG-PRESS I OBJAŠNJENJE: U VRIJEME IZBORNE ŠUTNJE S INTERNETSKIH PORTALA POTREBNO JE UKLONITI SADRŽAJE KOJE JE U TO VRIJEME ZABRANJENO OBJAVLJIVATI

AddThis Social Bookmark Button

Nakon skidanja sadržaja s portala www.pag-press.com koji su povezani s predizbornom kampanjom dobili smo nekoliko pitanja zašto smo to napravili, ali i primjedbi kako takvo što nije trebalo napraviti. Kako ne bi morali odgovarati na svako takvo pitanje pojedinačno, objavljujemo dio naputka Državnog izbornog povjerenstva.

Tijekom trajanja razdoblja izborne šutnje sa Internet portala potrebno je ukloniti sadržaje koje je u to vrijeme zabranjeno objavljivati (od čega posebno ističemo izjave i intervjue kandidata i nositelja liste, njihove fotografije i sl.), bez obzira kada su ti sadržaji stavljeni na portal.  (DIP)

Izborna promidžba bilo koje vrste, predstavljanje kandidata, javni skupovi u vezi s izbornim programima ili posvećeni kandidatima na izborima, u vrijeme predizborne šutnje zabranjeni su Zakonom o izborima. Tko se ogriješi o navedene zabrane, bit će kažnjen novčanom kaznom u visini od 3. 000 do 500. 000 kuna. DIP podsjeća birače, oglašivače, kandidate i stranke, kako je svrha izborne šutnje nesmetana odluka svakog birača o tome za koga će dati svoj glas, bez  nepotrebnog utjecaja kandidata, političkih stranaka, udruga i medija.

 

 

 

Pag-Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika