Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

POMLAĐIVANJE PAŠKOG SDP-A: DARIO GRAŠO NOVI PREDSJEDNIK

AddThis Social Bookmark Button

Na unutarstranačkim izborima SDP- a Grada Paga za predsjednika Gradskog odbora izabran je Dario Grašo za kojeg je glasovalo preko 90 posto članova SDP-a, a za potpredsjednicu je izabrana Mirjana Tičić dok je dosadašnji predsjednik Josip Tičić izabran za člana Gradskog odbora SDP-a. U Gradski odbor SDP-a izabrani su Dražen Crljenko, Ana Fabijanić, Dušan Herenda, Josip Tičić, Mirjana Tičić, Toni Herenda, Nikola Maržić, Andrea Tičić i Maja Šojat, a šest od devet članova ima manje od 28 godina što svjedoči o pomlađivanju paškog SDP-a i o velikoj smjeni generacija. Od starih članova SDP-a u GO su izabrani su samo Josip Tičić, Dušan Herenda i Mirjana Tičić.

Novi predsjednik paškog SDP-a Dario Grašo ima nimalo lagan zadatak vraćanja ugleda stranke koja je nekada po broju članova i osvojenim mandatima u Gradskom vijeću bila druga stranka u Pagu. No, na prošlim lokalnim izborima i na nedavnom izborima za članove Vijeća mjesnih odbora SDP nije ostvario dobar rezultat.

Potrebno je vratiti ugled i prepoznatljivost stranke koje smo jednim dijelom izgubili,“ rekao je Dario Grašo. „To se dogodilo zbog narušenog unutarstranačkog povjerenja što ćemo promijeniti. Napravit ćemo reviziju članstva, pokušati vratiti članove i simpatizere koje smo izgubili i dobiti nove članove i simpatizere u mladoj i obrazovanoj populaciji. Formirat ćemo kvalitetan tim ljudi koji će moći na sljedećim izborima preuzeti vođenje grada.“

Vladajuću koaliciju u Pagu čine HSP, HSLS, SDP, HSS, HNS i nezavisni vijećnici, a član SDP-a Josip Tičić je predsjednik Gradskog vijeća. Dario Grašo smatra kako treba preispitati funkcioniranje vladajuće koalicije.

Smatramo kako je važno puno više se aktivirati na svim područjima, jer iako imamo značajnu ulogu u vladajućoj koaliciji smatramo da ona mora biti još veća,“ rekao je Grašo.

J. Portada/NOVI LIST

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika