Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

ANTE FABIJANIĆ NJEKULIN OSVOJIO JE NAJVIŠE GLASOVA, A KOALICIJA HSP-HSU-HSLS-HNS NAJVIŠE MANDATA U GRADSKOM VIJEĆU

AddThis Social Bookmark Button

Prema neslužbenim podacima, u drugi krug za izbor gradonačelnika Paga ušli su Ante Fabijanić (HSP), kandidat koalicije HSP-HSU-HSLS-HNS i Željko Maržić (PSP), kandidat koalicije PSP-SDP-DC, dok su Ante Fabijanić Tole, kandidat HDZ-a za gradonačelnika i Sanja Želehovski, kandidatkinja Zelene liste za gradonačelnicu, ispali.

Prema još uvijek službeno nepotvrđenim podacima, Ante Fabijanić Njekulin je dobio 1.069 glasova, a Željko Maržić je dobio 1. 004 glasa. Lista za Gradsko vijeće koalicije HSP-HSU-HSLS-HNS je dobila 848 glasova i najviše mandata u Gradskom vijeću Paga. Nositelj liste bio je Ante Fabijanić Njekulin.

 

-Pokazali smo kako je ovo pobjednička koalicija. O broju osvojenih mandata u Gradskom vijeću je rano govoriti jer treba pričekati službene podatke Gradskog izbornog povjerenstva. Ovo je velika pobjeda. U predizbornoj kampanji nismo davali lažna obećanja nego smo pokazivali ono što smo napravili i govorili smo o našim novim projektima. Ljudi su vidjeli što se radilo i dali su nam najveći broj glasova i na tome im zahvaljujemo. U drugom krugu za izbor gradonačelnika očekujemo još veću podršku birača i pobjedu, rekao je Ante Fabijanić Njekulin.

Željko Maržić je rekao kako će se koalicija PSP-SDP-DC iduća dva tjedan pripremati za drugi krug kako bi pobijedili.

-Zahvaljujem svima koji su glasali za mene kao kandidata za gradonačelnika. U idućem krugu bit ćemo ponovno zajedno, ali siguran sam kako ćemo imati i veću podršku birača i tako pobijediti, rekao je Maržić.

Lista koalicije PSP-SDP-DC je osvojila 776 glasova, a nositelj liste bio je Dario Grašo (SDP).

-Ovakav rezultat smo očekivali, ali smo ipak pomalo razočarani što nam neki koalicijski partneri nisu pružili podršku jer bi tada rezultat bio znatno bolji. Zahvaljujem svima koji su nam dali podršku, rekao je Dario Grašo.

Na izborima su sudjelovale i liste HDZ-a, HSP AS-a, HSS-a i ZL-a. HDZ je, prema neprovjerenim podacima, osvojio dva mandata u Gradskom vijeću, a vjerojatno je jedan mandat osvojio i HSP AS. HSS i Zelena lista, prema raspoloživim podacima, nisu prešli izborni prag.

 

Pag-Press

 

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika