Petak, Rujan 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PRIOPĆENJE KOALICIJE PSP-SDP-DC: ŽELJELI SMO ODRŽATI PREDIZBORNI SKUP U KNEŽEVOM DVORU, ALI NAM TO NIJE DOZVOLJENO

AddThis Social Bookmark Button

Bili smo zainteresirani za korištenje Kneževog dvora za predizborni skup. Uputili smo zahtjev Centru za kulturu kao korisniku prostora još 10. 05. 2013. godine. Centar nam je odgovorio da zbog održavanja Festivala čipke nikome nisu odobrili korištenje Kneževog dvora. Stoga smo bili uputili zamolbu Gradu Pagu za korištenje pijace.

Grad Pag nam je odobrio korištenje pjace za predizborni skup. Međutim, koalicija HSP-HNS-HSLS-HSU je održala predizborni skup i druženje u Kneževom dvoru i to u vrijeme kada je po programu Festivala predviđeno svečano zatvaranje festivala te zabavni program (vidljivo na programu na web stranicam turističke zajednice). Prema informaciajma iz Centra (mail ravnateljice) te Grada Paga (razgovor sa pročelnicama) koalicija HSP i drugi nisu dobili odobrenje za korištenje Kneževog dvora. Nije nam jasno kako je moguće održati skup bez odobrenja Centra i Grada? Kada smo vidjeli plakate na kojima se poziva na skup HSP-a te najave lošeg vremena za petak, uputili smo zahtjev Gradu da nam odobri korištenje Kneževog dvora, ili barem šatora. Gradonačelnik nam nije odobrio ni jedno ni drugo pravdajući se da su ključevi predani izbornom povjerenstvu u svrhu uređenja biračkog mjesta, a da za postavljanje šatora nema vremena (šator su brže bolje sklopili djelatnici Paga II danas ujutro).

Pitamo se kako je to moguće da jedni mogu koristiti Kneževo dvor, a drugima se isto pravo ne da? Samo da Vas posjetim isto se događalo sa korištenjem vijećnice Grada Paga kada se nama onemogućavalo korištenje iste zbog gradske arhive, da bi HSU i HDZ nedavno tamo održavali svoje sastanke.

 

Koalicija Paška stranka Pag - SDP Pag - DC - Pag

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika