Srijeda, Rujan 23, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

IVICA POGORILIĆ, NAČELNIK OPĆINE POVLJANA: U BROJNE PROJEKTE U POVLJANI ULAŽE SE PETNAEST MILIJUNA KUNA

AddThis Social Bookmark Button

U Općini Povljana se ulaže oko jedanaest milijuna kuna u razne projekte kojima se stvaraju bolji uvjeti za život stanovnika Povljane i za razvoj gospodarstva, a prije svega turizma. Među tim projektima su izgradnja desalinizatora, izgradnja druge faze kanalizacije, uređenje poslovne zone, izgradnja ceste Povljana-Dinjiška i katastarska izmjera.

 

-Potpisani su ugovori za nastavak započetih infrastrukturnih projekata. Jedna od najvećih  investicija u Općini Povljana je izgradnja desalinizatora koji je potreban jer na otoku samo Općina Povljana ne dobiva vodu iz „Vodovoda Hrvatsko primorje-Južni ogranak Senj“. Imamo svoje bušotine i voda nam, s obzirom na boćatost, ne odgovara za piće. Uz pomoć Hrvatskih voda i lokalne samouprave išli smo na izgradnju desalinizatora, a radovi će započeti za nekoliko dana, rekao je Pogorić.

 

Pogorilić navodi kako je potpisan i ugovor za novu bušotinu koja će biti završena do početka turističke sezone.

-To su dva najveća projekta za razvoj Povljane. Postojeća vodna mreža je zastarjela i zbog toga ćemo napraviti rekonstrukciju vodovodne mreže. Na taj način ćemo smanjiti i gubitak vode. U pripremi je i izgradnja druge faze kanalizacije. Vrijednost svih radova i osiguranih sredstava je jedanaest milijuna kuna. Sve će se to utrošiti u razvoj Povljane. Počelo je uređenje infrastrukture u poslovnoj zoni i vjerujem kako ćemo privući investitora spremne za ulaganje, rekao je Pogorilić.

Općina Povljana je, u suradnji sa Županijskim cestama Zadarske Županije, pripremila projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju lokalne ceste Povljana- Dinjiška u punom profilu s biciklističkom stazom, a taj projekt vrijedi četiri milijuna kuna. Općina Povljana je preuzela obavezu rješavanja imovinsko pravnih odnosa na zemljištu.

-Od projekata na kojima se radi, treba spomenuti potpisivanje ugovora s Hrvatskom geodetskom upravom o katastarskoj izmjeri. U suradnji sa zadarskom županijom obnovit će se zgrada osnovne škole. Općina Povljana pomaže u obrazovanju mladih i nabavljena je informatička oprema za školu. Spremni smo uvijek pomoći našim učenicima, jer je obrazovanje temelj budućnosti mladih. Uz sve to, radi se idejno rješenje za izgradnju pastoralnog centra, dječjeg vrtića i doma za starije i nemoćne. Uskoro će Ured za pomorstvo raspisati natječaj za  otvorenu luku za javni promet i za nautički  turizam, a to će pridonijeti razvoju turizma u Povljani, rekao je Pogorilić.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika