Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

GRAD PAG I MEĐUNARODNA SURADNJA: POTPISAN JE UGOVOR O BRATIMLJENJU S GRADOM MUKACHEVOM IZ UKRAJINE

AddThis Social Bookmark Button

Za vrijeme 3. međunarodnog festivala čipke, Grad Pag je posjetilo izaslanstvo prijateljskog grada Mukacheva iz Ukrajine na čelu s gradonačelnikom Mukacheva Ihorom Radyshom. Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je priredio primanje za izaslanstvo Mukacheva i tom prigodom je potpisan Ugovor o bratimljenju dva grada. Ugovor su potpisali gradonačelnik Ante Fabijanić i gradonačelnik Ihor Radysh.

-Prvi puta sam u Pagu i oduševljen sam s vašom kulturom i ljubaznim ljudima koji ovdje žive. Nadam se da će predstavnici našeg grada, nakon potpisivanja Ugovora o bratimljenju, često dolaziti u Pag. Vjerujem da će ova suradnja rezultirati i dolaskom većeg broja turista iz Ukrajine u Hrvatsku, posebice  u Pag, rekao je Ihor Radysh.

Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako je izaslanstvo Paga prošle godine posjetilo Mukachevo i tada je dogovoreno potpisivanje ugovora o bratimljenju.

-Naši prijatelji su Mukacheva su nas vrlo lijepo primili i mi smo im to gostoprimstvo pokušali na jednak način uzvratiti. Potpisali smo ugovor i nastavit ćemo suradnju u kulturi i turizmu. Vjerujem kako ćemo dogovoriti ljetni program u kojem će sudjelovati naši prijatelji iz Mukacheva jer oni imaju što pokazati. Razgovarali smo o suradnji u turizmu i o predstavljanju turističkih potencijala Paga u Mukachevu, ali i o tome kako bi se Mukachevo moglo predstaviti u Pagu, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Mukachevo je industrijski grad, s najvećom tvornicom skija na svijetu, s velikom tvornicom keramike i automobilskih dijelova, a stopa nezaposlenosti iznosi samo 1, 7 posto. To je grad bogate prošlosti, s brojnim spomenicima kulture i središte je zakarpatske gastronomije i folklorne  tradicije.


Josip Portada/Pag-Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika