Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

GRAD PAG I PROJEKTI: ODOBRENO 40 MILIJUNA KUNA ZA IZGRADNJU VODOVODA OD SVETOG MARTINA DO ŠIMUNA

AddThis Social Bookmark Button

Kako je rekao gradonačelnik Paga Ante Fabijanić, Hrvatske vode će s četrdeset milijuna kuna sufinancirati izgradnju cjevovoda od vodospreme Sveti  Martin do Šimuna. Cjevovod je nastavak, u velikoj mjeri završenog, projekta izgradnje vodovodne infrastrukture od bušotina u Vrčićima preko Košljuna i Svetog Martina do Šimuna.

-Za projekt cjevovoda od Svetog Martina do Šimuna Grad Pag je dobio preko četrdeset milijuna kuna i je veliki uspjeh koji pokazuje da smo dobro pripremili projekt. Dobivanje novih četrdeset milijuna kuna omogućit će i novi, veliki investicijski zahvat, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Na vodospremi Sveti Martin radit će se do početka turističke sezone, a nastavit će se na jesen.

-Do početka turističke sezone izgradit će se veći dio vodospreme Sveti Martin i cjevovod do naselja Proboj. Kućanstva u Proboju će se priključiti na vodovod poslije turističke sezone. Međutim, kako bi mještani Proboja i prije nastavka radova imali kvalitetnu pitku vodu, kod Proboja će se napraviti hidrant iz kojeg će se moći uzimati voda, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Veliki projekt izgradnje vodoopskrbnog sustava na južnom i središnjem dijelu Grada Paga je u većem dijelu završen. Do sada su izgrađene bušotine i vodosprema u Vrčićima, izgrađena je vodosprema u Košljunu, a većim dijelom izgrađena je i vodosprema na Svetom Martinu. Vodom iz bušotina u Vrčićima opskrbljivat će se naselja južnog i središnjeg dijela Grada Paga te gospodarska zona kod Proboja i marine koje će se graditi u Proboju i Košljunu.

 

 

 

 

 

 

Josip Portada/Pag-Press

 

 

 

 

 

 

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika