Utorak, Prosinac 01, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U KNEŽEVOM DVORU ODRŽANA JE PREMIJERA FILMA "STELLA MARIS DALMACIJE III." U KOJEM SE GOVORI O KULTURNOJ I SAKRALNOJ BAŠTINI PAGA

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag i Gradske knjižnice Pag u velikoj dvorani Kneževog dvora održana je premijera dokumentarnog filma "Stella maris Dalmacije III." u kojem je dijelom obuhvaćena kulturna i sakralna baština Paga, među ostalim Marijansko svetište u Starom gradu te Zborna crkva Marijinog Uznesenja u Pagu.

 

Film "Stella maris Dalmacije III." je jedan od dvanaest filmova iz znanstveno-obrazovnog filmskog projekta „Digitalno snimanje hrvatske mariološke baštine“. Tema filma je štovanje Bogorodice u Zadarskoj županiji. Pokrovitelj projekta je Odbor za znanost, obrazovanje i kulturu Hrvatskog sabora te Hrvatska biskupska konferencija. O projektu „Digitalno snimanje hrvatske mariološke baštine“ govorili su dr. sc. Hrvojka Mihanović-Salopek, viša znanstvena suradnica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, koja je scenaristica, redateljica i voditeljica projekta te prof. Alojzije Prosoli, producent filma.

 

 

Josip Portada/Pag-Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika