Petak, Listopad 30, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U PAGU SE ODRŽAVA BESPLATNI KRAV MAGA SEMINAR SAMOOBRANE-SUDJELOVATI MOGU SVI STARIJI OD 16 GODINA

AddThis Social Bookmark Button

U petak, 3. i subotu, 4. svibnja 2013. godine u Pagu će se održati Krav Maga seminar samoobrane u realnim situacijama. Sudjelovanje na seminaru je besplatno, a namijenjen je onima koji žele naučiti o samoobrani i ponašanju prilikom fizičkog napada. Organizatori seminara su „Krav Maga centar“ iz Rijeke, Grad Pag i TJstudio. Na seminaru mogu sudjelovati osobe starije od 16 godina. Kroz seminar polaznici će se upoznati s raznim prijetnjama na koje mogu odgovoriti Krav Maga obranom; situacije u diskoklubovima i noćnim barovima, gušenja, borba na tlu, prijetnje, prijetnje oštrim predmetima i slično. Seminaru će, uz instruktore iz Krav Maga centra Rijeka, prisustvovati i petnaestak članova Krav Maga centra iz Rijeke, Zagreba i Karlovca. Na seminar je potrebno ponijeti tenisice, trenirku, bocu vode i dvije kratke majice.

 

Program seminara:

Petak, 3. travnja 2013.

 

-18:00 okupljanje i prijava sudionika na plaži Prosika u Pagu ( ispred caffe bara Azzuro 2.)

-18:20 pozdravna riječ Krav Maga instruktora te predstavljanje plana seminara

-18:30 predstavljanje tehnike (borba u uvjetima smanjene vidljivosti – noć, dim i sl.)

-19:00 početak prvog djela seminara (borba u realnim situacijama, gušenja, ground fight, simulacija napada u diskotekama i noćnim klubovima uz flash svjetla, korištenje raznih predmeta kao oružje-pijesak, ključevi, mobitel, šminka i sl.)

 

Subota, 4. travnja 2013.

 

-09:30 okupljanje sudionika ispred športske dvorane OŠ Juraj Dalmatinac u Pagu te nastavak drugog djela seminara u "maloj dvorani" (moguć je upis novih polaznik, koji su bili spriječeni prethodni dan)

-predviđena pauza od 1 sat – prema dogovoru sa sudionicima seminara

-15:00 sati završetak seminara i pozdravna riječ instruktora

 

Što je Krav Maga?

Krav Maga je praktična metoda borbe koja obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada. Krav Maga obučava samoobranu, borilačke i borbene vještine, kao i vještine zaštite drugih, a sve to na jedinstven i jednostavan način učenja. Krav Maga je nastala u Izraelu, pod pritiskom realnih životnih zahtjeva i uvjeta. Metodu je osnovao Imi Lichtenfeld, a nastavio  razvijati i modificirati  Eyala Yanilov te vrhunski instruktori  Međunarodne Krav Maga federacije (International Krav Maga Federation- IKMF).  IKMF su  priznale i podržale Izraelske Obrambene snage (IDF) i Sibata, a Krav Magu upotrebljavaju vojne snage, policijski odredi i tajne službe (CIA i FBI) iz cijeloga svijeta.

Krav Maga je horizontalan sistem, s jedinstvenim i logičnim pristupom. Laka je za učenje i pamćenje, izvodi se prirodno, instinktivno i praktično se može upotrijebiti pod stresnim uvjetima. Jedan od važnijih komponenata  Krav Mage je jedinstvena pedagogija, metodologija i način obuke.

 

Krav Maga obrađuje slijedeće teme:

-Predostrožnost, prevencija, izbjegavanje i odstupanje

-Bacanja i padove u svim mogućim uvjetima, pravcima i uglovima

-Napade i kontranapade, izvedene na sve moguće ciljeve, distance, domete, uglove i pravce, te izvedene iz svih mogućih položaja

-Uporabu svih mogućih uobičajenih predmeta i objekata u obrambene svrhe

-Obranu od nenaoružanih napada: udaraca rukama, nogama i ostalim dijelovima tijela

-Oslobađanje od svih vrsta zahvata i držanja

 

Informacije o Krav Maga seminaru mogu se dobiti na broj 091 558 2677 (Jure Orlić).

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika