Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

OČEKIVANO SE I DOGODILO: ANTE FABIJANIĆ NA IZBORE ZA GRADONAČELNIKA IZLAZI KAO KANDIDAT KOALICIJE HSP-HSU-HNS-HSLS

AddThis Social Bookmark Button

Predsjednik HSP-a Paga i aktualni gradonačelnik Ante Fabijanić na izbore za gradonačelnika izlazi uz podršku koalicije HSP-HSU-HNS-HSLS. Koalicija HSP-HSU-HNS-HSLS će zajedno izaći i na izbore za Gradsko vijeće Grada Paga. To je potvrda raspada koalicije s HDZ-om koji je Tina Herendu izabrao za kandidata za zamjenika gradonačelnika.

 

-Nismo mogli prihvatiti odluku Gradskog odbora HDZ-a o Tinu Herendi kao kandidatu za zamjenika gradonačelnika. HDZ je odluku trebao donijeti znatno prije, a ne pred predaju listi. Takav način rada i odlučivanja u HDZ-u je čudan, a može se shvatiti i kao ucjenjivački jer nije bilo vremena za raspravu među koalicijskim partnerima, rečeno je u koaliciji HSP-HSU-HNS-HSLS.

 

Ante Fabijanić je rekao kako će koalicija koja ga podržava kao kandidata za gradonačelnika idući tjedan objaviti imena kandidata za zamjenika gradonačelnika i kandidata za predsjednika Gradskog vijeća.

-Prema HDZ-u smo od početka bili korektni, dogovarali smo suradnju, ali nismo mogli prihvatiti odluku Gradskog odbora HDZ-a o kandidatu za zamjenika gradonačelnika. Takvu odluku nije mogao prihvatiti ni HSP, ali nisam je mogao prihvatiti ni ja osobno, kao kandidat za gradonačelnika. Odluku o načinu izlaska na izbore donijela je cijela koalicija HSP, HSU, HNS i HSLS, rekao je Fabijanić.

 

 

Josip Portada/Pag-Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika