Nedjelja, Siječanj 17, 2021
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

TINO HERENDA KANDIDAT HDZ-A ZA ZAMJENIKA GRADONAČELNIKA-RASPADA LI SE KOALICIJA HSP-HDZ?

AddThis Social Bookmark Button

Tino Herenda je, odlukom GO HDZ-a Paga, kandidat HDZ-a za zamjenika gradonačelnika. Od petnaest članova GO HDZ-a za Herendu je glasovalo jedanaest, a pet ih je bilo za Herendinog protukandidata Branimira Paro Vidolina. Odluku GO HDZ-a dio paškog HDZ-a nije primio s oduševljenjem, a u HSP-u je očito zavladala prava konsternacija.

Neki u HDZ-u smatraju kako odluka nije donesena u skladu sa Statuom HDZ-a.

 

-Sjednica Gradskog odbora na kojoj se trebalo odlučiti o kandidatu za zamjenika gradonačelnika trebala se održati prije sva mjeseca, a održana je u zadnji trenutak, dva dana prije roka za prijavu kandidata, rekao je član GO HDZ-a Paga.

Neki članovi paškog HDZ-a navode kako nisu sigurni jesu li petorica članova GO HDZ-a koji su glasovali za Tina Herendu, uopće članovi stranke jer su bili izbačeni, a dokaze o njihovom članstvu, kažu, nisu vidjeli. Nisu sigurni ni kakav status u HDZ-u ima Tino Herenda koji je bio brisan iz članstva.

Diogen Šuljić, predsjednik GO HDZ-a Paga navodi kako je odluka o Tinu Herendi kao kandidatu za zamjenika gradonačelnka donesena u skladu sa Statutom HDZ-a.

-Na sjednici Gradskog odbora birao se kandidat za zamjenika gradonačelnika. Biralo se između Tina Herende i Branimira Paro Vidolina i većinom glasova je pobijedio Tino Herenda koji je naš kandidat za zamjenika gradonačelnika, rekao je Diogen Šuljić.

HSP, koalicijski partner HDZ-a, nije se službeno očitovao o Tinu Herendi kao kandidatu za zamjenika gradonačelnika. No, po neslužbenim reakcijama, očito se očekivalo kako će HDZ izabrati nekog drugog kandidata. U HSP-u smatraju kako je GO HDZ-a trebao bolje procijeniti što Herenda donosi, a što odnosi.

-HSP je naš koalicijski partner, ali za sada nemamo službene reakcije na odabir našeg kandidata za zamjenika gradonačelnika. S HSP-om smo usuglasili pojedinosti oko izbora i koalicijske suradnje. Oni su predložili svoje ljude, mi svoje i ne znam zbog čega bi sada nastao problem, rekao je Diogen Šuljić.

No, što ako HSP ne prihvati Tina Herendu kao kandidata za zamjenika gradonačelnika? U tom slučaju će HSP vjerojatno na izbore za gradonačelnika izaći samostalno. To bi moglo dovesti u pitanje i koalicijsku suradnju HDZ-a i HSP-a i na izborima za Gradsko vijeće. Pitanja ima previše, a vremena premalo. No, sve je izglednije kako se, zbog odluke GO HDZ-a Paga ili zbog čvrstog stava HSP-a o neprihvaćanju Tina Herende, koalicija HDZ-HSP raspada. Ipak, sve će se znati u prvim minutama subote.

 

 

Josip Portada/Pag-Press

 

 

 

 

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika