Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

ZAVRŠAVAJU SE RADOVI NA IZGRADNJI KANALIZACIJE LOKUNJA-SVETA JELENA-SVETI GRGUR: UVJET ZA GRADNJU LJEČILIŠTA

AddThis Social Bookmark Button

Izgradnja kanalizacijskog sustava Lokunja-Sveta Jelena- Sveti Grgur u Pagu je pri završetku. Na kanalizacijski sustav priključit će se oko stotinu obiteljskih kuća, budući lječilišni centar, kuće koje se nalaze na Prosici i ugostiteljski objekti koji se nalaze uz plažu Prosika i na plaži Prosika. Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom.

Napravljen je veći dio kanalizacijske trase na Lokunji te od Lukunje do Svete Jelene i Svetog Grgura. Projekt je vrijedan 9, 5 milijuna kuna, a zajednički ga financiraju Hrvatske vode sa 90 i Grad Pag sa 10 posto sredstava.

 

-More u Paškoj uvali je čisto, a Paška uvala je proglašena jednom od najčišćih na Jadranu i željeli smo spriječiti bilo kakvo zagađenje, a jedan od mogućih izvora zagađenja su septičke jame. Kuće na Lokunji, na Svetoj Jeleni i na Svetom Grguru će se priključiti na kanalizaciju i više im neće trebati septičke jame. More na Lokunji i na južnom dijelu Paške uvale bit će i dalje čisto, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.

Kanalizacija na Lokunji izgrađena je i kako bi se stvorili uvjeti za izgradnju lječilišnog centra. Na Lokunji se nalaze velike količine ljekovitog mulja, peloida, na kojem će se temeljiti razvoj zdravstvenog turizma u Pagu. Nedavno je u Kneževom dvoru održana prezentacija projekta lječilišnog centra koji će se izgraditi dijelom na Lokunji, a dijelom u nekadašnjem starom pogonu solane.

-To je veliki projekt kojim će se turistička sezona u Pagu produžiti na devet ili na deset mjeseci u godini. No, za ostvarenje tog projekta trebalo je stvoriti preduvjete, a najvažnije je bilo izgraditi kanalizacijski sustav i to je napravljeno, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

 

 

Josip Portada/Pag-Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika