Petak, Rujan 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAG I PROJEKTI: GRAĐANIMA ĆE SE, BESPOVRATNIM SREDSTVIMA, POMOĆI U POSTAVLJANJU SOLARNIH KOLEKTORA

AddThis Social Bookmark Button

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prihvatio je program Grada Paga pod nazivom „Solarni krovovi Grada Paga“, a na temelju kojeg će se građanima  bespovratnim sredstvima pomoći u postavljanju solarnih toplinskih kolektora za zagrijavanje vode. U prvoj fazi sufinancirat će se postavljanje 25 solarnih kolektora.

Grad Pag godišnje ima oko tri tisuće sunčanih sati i po tome je pri vrhu na Jadranu, a ta će se pogodnost moći iskoristiti za proizvodnju energije.

 

-Projekt smo dugo pripremali i drago mi je što smo uspjeli u natječaju kojeg je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Solarni toplinski kolektori su suvremeni, provjereni sustavi, ekološki i isplativi. Drago mi je što je upravo Grad Pag ušao u ovaj program i što će se u Pagu ostvariti takav moderan sustav kakav je prihvaćen u svijetu, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.

Natječaj kojeg je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost naslovljen je kao „zajedničko sufinanciranje programa korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima (obiteljskim kućama i višestambenim zgradama)“. U prvoj fazi, projektom „Solarni krovovi Grada Paga" sufinancirat će se ugradnja solarnih toplinskih kolektora za pripremu potrošne tople vode u dvadeset pet kućanstva. Troškove nabave opreme i ugradnje Grad Pag će sufinancirati s deset posto, odnosno do 3.000 kuna po kućanstvu, a Fond za zaštitu okoliša sufinancirat će ugradnju s četrdeset posto, odnosno do 12.000 kuna. Korisnici programa platit će preostali iznos. Natječaj za sufinanciranje nabave i ugradnje solarnih toplinskih kolektora za pripremu potrošne tople vode bit će objavljen na službenim internetskim stanicama Grada Paga.

 

Josip Portada/Pag-Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika