Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

TURIZAM: SNIŽAVANJEM CIJENA DO TURISTA

AddThis Social Bookmark Button

Mnogi iznajmljivači soba i apartmana na Pagu bitno su snizili cijene smještaja. Cijene su snižene čak i u vrlo luksuznim, izvanredno uređenim turističkim objektima, a premda nije službeno potvrđeno, cijene su znatno snižene i u jednom od najvećih otočnih hotela. Dok jedni smatraju kako je to prilagođavanje trenutnom, ne osobito dobrom stanju na turističkom tržištu, drugi smatraju kako se snižavanjem cijena neće postići očekivani rezultat. Prema provjerenim podacima, sobe s kupaonicom u predsezoni i nakon sezone nude se po 5, 10 i 20 eura, a apartmani se za to isto razdoblje nude po 25 do 30 eura po danu. Snižavanje cijena smještaja počelo je već prošle godine, ali nije bilo toliko naglašeno kao ove.

Vlasnik turističkog objekta koji se nalazi nekoliko metara od plaže i koji je izuzetno lijepo uređen kaže kako je snižavanje cijena jedini način za privlačenje gostiju. Uz to, u snižavanju cijena postoji, kaže i jednostavna računica. Ukoliko u predsezoni i nakon sezone spusti cijene noćenja dobit će goste i pokriti troškove poslovanja i tako neće morati odvajati od zarade ostvarene u glavnom dijelu sezone. To je više posla, kaže, ali treba se naučiti više raditi kako bi se nešto zaradilo.

No, neki vlasnici turističkih objekata smatraju kako je bolje puniti kapacitete dvadeset dana po 80 ili 100 eura, nego raditi devedeset dana sa spuštenim cijenama. Takvi navode kako je nemoguće s deset ili dvadeset eura po noćenju pokriti troškove vode, struje, raznih davanja i održavanja objekta.

Prijepori očito postoje, ali bez obzira na prijepore, prestrojavanje na turističkom tržištu Paga je počelo.

PagPress

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika