Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PREDSTAVLJENI KANDIDATI PSP-A I SDP-A: ŽELJKO MARŽIĆ ZA GRADONAČELNIKA I DARIO GRAŠO ZA ZAMJENIKA GRADONAČELNIKA

AddThis Social Bookmark Button

U velikoj dvorani Kneževog dvora u Pagu održano je predstavljanje koalicijskog programa PSP-a i SDP-a i kandidata za gradonačelnika i za zamjenika gradonačelnika. Kandidat PSP-a i SDP-a za gradonačelnika je Željko Maržić, predsjednik Paške stranke, a kandidat za zamjenika gradonačelnika je Dario Grašo, predsjednik GO SDP-a Paga.

Željko Maržić je iznio program PSP-a i SDP-a za predstojeće lokalne izbore.

 

-Program Paške stranke i SDP-a za naredni četverogodišnji period u fokus stavlja pokretanje održivih investicija, borbu za svako radno mjesto i sprečavanje iseljavanja mladih. U narednom četverogodišnjem periodu radit ćemo u interesu Grada Paga i naših mještana, što nije bio slučaj s aktualnom vlasti. Radit ćemo transparentno, a gradski novac trošiti racionalno i razborito. Podupirat ćemo, u svim fazama realizacije, svaki kvalitetan i koristan projekt koji doprinosi razvoju našeg kraja i zapošljavanju naših sumještana. U tu svrhu ćemo osnovati stručni tim koji će raditi na eliminaciji prepreka administrativne i druge prirode. Brinut ćemo o kulturi, školstvu, zdravstvu, problemima infrastrukture, mladima i umirovljenicima. Slušat ćemo probleme Pažana, ali i stanovnika ostalih paških naselja za koja ćemo utemeljiti radne skupine, rekao je Željko Maržić.

Koalicijski program PSP-a i SDP-a, kako ga je predstavio Maržić, podijeljen je u jedanaest točaka, a na prvom mjestu je čuvanje svakog postojećeg radnog mjesta i stvaranje preduvjeta za otvaranje novih radnih mjesta na cijelom području Grada Paga. Maržić je naveo kako će PSP i SDP pokretati i podupirati nove održive investicije i davati potporu investitorima u svim fazama realizacije putem stručnih timova, usmjeravat će novac iz EU fondova u paške projekte, donošenjem PPU-a Grada Paga i ostalih urbanističkih planova te pokretanjem postupaka sređivanja zemljišne knjige, te novih katastarskih izmjera, stvorit će preduvjete za realizaciju novih investicija, proračun Grada Paga učinit će transparentnim te ga staviti u funkciju razvoja grada Paga i okolnih naselja, izradit će projekte komunalne infrastrukture te pokrenuti uređenje šetnice, plaža i autobusne stanice, uredit će i organizirati lučice za prijevoz plovila, ponovno će oživjeti Radio Pag, revitalizirat će kulturnu baštinu i staviti je u funkciju turizma, osigurat će uvjete za kvalitetniji razvoj turizma kroz realizaciju zdravstveno-lječilišnog i wellness programa baziranog na ljekovitom blatu, kroz program doma zdravlja, uređenja kupališta i druge infrastrukture, ubrzat će realizaciju projekata izgradnje škole i vrtića i izgradnju doma za umirovljenike u Pagu te ulagati u popravak mjesnih škola, slušat će i rješavati specifične lokalne probleme žitelja Dinjiške, Gorice, Košljuna, Kukovića, Miškovića, Paga, Proboja, Smokvice, Stare Vase, Šimuna, Vlašića i Vrčića.

-Naša kampanja, baš kao i naš rad u narednom četverogodišnjem mandatu bit će jasna, transparentna i iskrena. Nemamo potrebe ukazivati na propuste i prijestupe aktualne vlasti jer je Pag malen te se u njemu dobro zna tko je tko, a što je što. Mi nećemo kupovati glasove, ni novcem, niti lažnim obećanjima, rekao je Maržić.

 

 

Željko Maržić je rođen 1958. godine u Pagu. U Pagu je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Rijeci i stekao zvanje diplomiranog inženjera građevine. Radi kao voditelj Ispostave Pag u Upravnom odjelu za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Zadarske županije. Oženjen je i ima petero djece. Član je KUD-a „Družina“ i ŠRD „Orada“ te ima zvanje radio amatera B klase. Petnaest godina je bio član Odbora za obnovu sakralnih objekata, a u dva mandata je bio član Poglavarstva Grada Paga kao nestranačka osoba.

 

 

Dario Grašo je rođen 1970. godine u Pagu. U Pagu je završio osnovnu školu, a u Zagrebu je završio Tehnički školu Ruđer Bošković, smjer elektronike. Završio je dvije godine studija na Fakultetu elektronike i računarstva. Oženjen je i ima dvoje djece. Zaposlen je u tvrtki „Pag 91.“ na radnom mjestu pomoćnika voditelja komercijale. Interni je auditor za sustav kvalitete ISO 2001:2008 i HACCP sustava za kontrolu hrane. U dva mandata je bio član Gradskog vijeća Paga. Član je Teniskog kluba Pag, ŠRD „Orada“, predsjednik je Skupštine Gradske glazbe Pag, pjeva u Ansamblu Sveti Juraj te svira gitaru i pjeva u klapi „Sol“.

 

 

Josip Portada/Pag-Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika