Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U VELIKOJ DVORANI KNEŽEVOG DVORA OBILJEŽENA JE 23. GODIŠNJICA OSNIVANJA HDZ-A U PAGU

AddThis Social Bookmark Button

O organizaciji Gradskog odbora HDZ-a Grada Paga, u velikoj dvorani Kneževog dvora u Pagu održana je proslava dvadeset treće godišnjice osnivanja HDZ-a u Pagu (nekadašnja Općina Pag). Uz članove GO HDZ-a Paga i mjesnih organizacija HDZ-a te članove i simpatizere stranke, na svečanosti su bili nazočni i brojni gosti.

Među gostima bili su Božidar Kalmeta, potpredsjednik HDZ-a, član Središnjeg odbora HDZ-a, predsjednik ŽO HDZ-a i zastupnik u Hrvatskom saboru, Stipe Zrilić, član Središnjeg odbora HDZ-a, dopredsjednik ŽO HDZ-a i župan Zadarske županije, Željko Dilber, predsjednik Odbora za branitelje HDZ-a i član ŽO HDZ-a, Nevenka Marković, tajnica ŽO HDZ-a,  gradonačelnik Novalje Ivan Dabo i gradonačelnik Paga Ante Fabijanić. Na početku programa članove HDZ-a Paga i goste pozdravio je Diogen Šuljić, predsjednik GO HDZ-a Paga koji je govorio o djelovanju HDZ-a u Pagu.

 

-U vrijeme realiziranja ideje o stvaranju samostalne i slobodne države Hrvatske i osnivanja Hrvatske demokratske zajednice pod vodstvom dr. Franje Tuđmana i na području našeg grada je pokrenuta inicijativa za osnivanje HDZ-a, stranke koja je ostvarila višestoljetni san o slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj. Kao rezultat te inicijative, prije dvadeset tri godine u Domu kulture u Pagu održana je osnivačka skupština Hrvatske demokratske zajednice. Nakon toga, na demokratskim lokalnim izborima  Hrvatska demokratska zajednica je u Pagu ostvarila apsolutnu pobjedu i to je bio jedan od najboljih rezultata u državi, a posebno na hrvatskim otocima, na što smo posebno ponosni, rekao je Šuljić.

Šuljić je naveo kako je HDZ u Pagu, od osnivanja do danas zauzimao jednu od najvažnijih pozicija na političkoj pozornici Paga.

Stipe Zrilić je čestitao članovima HDZ-a Paga obljetnicu osnivanja i naveo kako se treba pripremiti za lokalne izbore, ali i za izbore za Europski parlament.

-Prije dvadeset tri godine Hrvatska demokratska zajednica je počela provoditi svoj program kojeg su birači podržali. Na temelju tog programa, Hrvatska se izborila za to da od objekta kojim drugi upravljaju postane međunarodni subjekt, samostalna država koja će ove godine ući u Europsku uniju. Moramo se pripremiti za lokalne izbore, ali i za izbore za Europskim parlament. Hrvatska demokratska zajednica je dokazala kako zna štititi posebnosti jedinica lokalne i regionalne samouprave i države Hrvatske i za to treba dobiti priliku kako bi djelovala na lokalnoj i regionalnoj razini, u općinama, gradovima i županijama i u Europskoj uniji, rekao je Zrilić.

Božidar Kalmeta je članovima HDZ-a Paga čestitao obljetnicu i prenio pozdrave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. Naveo kako je u Pagu u posljednje četiri godine, usprkos teškoj gospodarskoj situaciji, puno napravljeno.

-Za ono što je u Pagu napravljeno i za ono što se radi treba pohvaliti gradonačelnika Paga i njegove suradnike. Mi smo u Županijskom odboru odluku o načinu na koji će HDZ Paga nastupiti na lokalnim izborima prepustili Gradskom odboru HDZ-a i podržat ćemo njihovu odluku, rekao je Kalmeta.

Kalmeta se osvrnuo na rad Kukuriku koalicije.

-Vlast je demokratska jer je demokratski izabrana i to poštujemo. Bio bih sretan kada bih mogao reći kako vlast dobro radi, ali to, nažalost, nije tako. Vlast ne zna raditi, a svojim potezima guši građane, obrtnike i poduzetnike. Odnos vladajuće koalicije prema Zadarskoj županiji je katastrofalan. Nikada nije bilo gore. Zaustavljaju se projekti, dobro znate što se događa s bolnicom koja je uređena na razini kliničkih bolničkih centara u Zagrebu. To je samo jedan primjer. U Zadarskoj županji se ništa ne radi, sve se zaustavlja. Ne može se sve koncentrirati na tri ili četiri grada u Hrvatskoj, kao što radi vladajuća koalicija, a sve ostalo prepustiti slučaju. Zadarska županija nema predstavnika u vlasti. Sada slijede lokalni izbori i izbori za Europski parlament. U našoj županiji ima dosta članova SDP-a, ali nema ih u vlasti na državnoj razini. Oni na vlasti su loši, a kakvi su tek ovi koji će im biti kandidati na lokalnim izborima, a koji im nisu bili dovoljno dobri za sudjelovanje u vlasti. U Pagu se nešto radi zahvaljujući Zakonu o otocima  kojeg je donijela Hrvatska demokratska zajednica, ali u drugim dijelovima županije je katastrofa. Odgovornost za ono što će se događati je na svima nama jer se o vlasti odlučuje na izborima, a posebno su važni lokalni izbori na kojima građani mogu pokazati što misle o vladajućoj koaliciji, rekao je Kalmeta.

U programu je sudjelovala ženska klapa „Peružini“ iz Paga.

 


Tekst i fotografije: Josip Portada/Pag-Press

 

NOVI LIST

 

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika