Nedjelja, Siječanj 17, 2021
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

INICIJATIVE I PROJEKTI U PAGU: DOM KULTURE POSTAJE DOM MLADIH I SREDIŠTE KREATIVNOG DJELOVANJA MLADIH

AddThis Social Bookmark Button

Dom kulture je nedovoljno iskorišten i gradonačelnik Paga Ante Fabijanić ga je odlučio prenamjeniti u Dom mladih. Dom kulture je izgrađen pedesetih godina prošlog stoljeća i desetljećima je bio središte kulturnog i zabavnog života u Pagu. U Domu kulture je 1967. godine uređeno i kino koje se do tada nalazilo u Kneževom dvoru. Posljednjih godina kino radi samo povremeno, a priredbe i zabavni programi u Domu kulture se održavaju  samo nekoliko puta godišnje.

„Mladi u Pagu nemaju dovoljno prostora za svoje aktivnosti,“ rekao je gradonačelnik Fabijanić. „Uz udrugu mladih „Bataja“ koja radi zanimljive i dobre programe, u Pagu postoje i druge udruge u kojima djeluju mladi.  Mladi su kroz razne akcije dokazali kako imaju dobre ideje i kako su spremni raditi i stvarati te kako žele dati doprinos poboljšanju života u gradu Pagu. No, treba im prostor u kojem će se okupljati, gdje će se zabavljati, gdje će se družiti, ali i gdje će moći pokazati svoje kreativne potencijale. Zbog toga je i donesena odluka da Dom kulture postane Dom mladih.“

Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako će Grad Pag opremiti Dom mladih s video igre i raznim drugim sadržajima za zabavu, a mladi će na raspolaganju imati urede, pozornicu i uređaje za projekciju filmova.

„U Domu mladih moći će se održavati različiti programi,“ rekao je gradonačelnik Fabijanić. „Pozornica se može koristiti za održavanje predstava i raznih predavanja, a u Domu mladih moći će se održavati i projekcije filmova. O tome što će se raditi u Domu mladih odlučit će oni koji će ga koristiti, a vjerujem kako će sve to dobro utjecati na kreativnost mladih te kako će programi koji će se održavati u Domu kulture biti na zadovoljstvo svih stanovnika Paga.“

Dom kulture je u lošem stanju, ali postoji projekt njegovog uređenja, no neće se moći odmah sve popraviti. Najprije će se popraviti krov, a zatim će se urediti pozornica i predvorje koje može postati izložbeni prostor. U Domu mladih će se i dalje održavati prigodni programi, kao što su školske priredbe i slično, ali on će biti prvenstveno namijenjen mladima, kao mjesto gdje će se sastajati i dogovarati, gdje će održavati probe, koncerte, projekcije filmova, kazališne predstave i razne druge  programe.

 

Josip Portada/Pag-Press

NOVI LIST

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika