Ponedjeljak, Rujan 28, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

GRADONAČELNIK GRADA PAGA ANTE FABIJANIĆ UPUTIO JE GRADSKOM VIJEĆU PRIJEDLOG ZA ZNATNO SMANJENJE KOMUNALNE NAKNADE

AddThis Social Bookmark Button

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je Gradskom vijeću uputio prijedlog za znatno smanjenje visine komunalne naknade koja se plaća u postupku ozakonjenja nezakonito izgrađenih zgrada. Razlog za podnošenje prijedloga je teška gospodarska situacija u Hrvatskoj. O prijedlogu gradonačelnika Fabijanića Gradsko vijeće će raspravljati na idućoj sjednici.

 

Prema prijedlogu gradonačelnika Ante Fabijanića visina komunalne naknade bit će znatno niža od dosadašnje.
-Za gospodarske objekte (obori za stoku, torovi za ovce, podrumi, farme) predlaže se smanjenje od 50 na 1 kn za 1m3 prostora.
-Za obiteljske kuće i zgrade s više stambenih jedinica predlaže se smanjenje od 90 na 10 kn za 1m3 prostora.
-Za industrijske zgrade, pogone i hale predlaže se smanjenje od 50 na 1 kn za 1m3 prostora.

 

-Po uzoru na neke druge gradove odlučili smo izići u susret građanima Grada Paga te snižavanjem cijena komunalne naknade smanjiti teret novčanih davanja prilikom postupka legalizacije. Iako je broj bespravno izgrađenih objekata na području Grada Paga vrlo malen, želja nam je svima pomoći i izaći u susret kako bi i taj mali broj objekata dobio potrebne dozvole. Ovo je samo jedna od mjera koju smo odlučili uputiti prema Gradskom vijeću Grada Paga za smanjenje tereta novčanih davanja prilikom postupka legalizacije bespravno izgrađenih objekata. Pozivam građane Grada Paga koji imaju bespravne građevine na pokretanje postupka legalizacije i na legaliziraju svojih objekata, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

 

Izvor: pag.hr

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika