Petak, Rujan 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAŠKI ZIMSKI KARNEVAL 2013.- POVORKA U ZNAKU MARŠALA, NJEGOVE SUPRUGE, TJELESNIH ČUVARA, PIONIRKI I PIONIRA

AddThis Social Bookmark Button

Točno pedeset godina od kada je posjetio Pag, Maršal se ukazao u Pagu. Maršal, njegova savršeno depilirana supruga, tjelohranitelji, članovi Garde, milicioneri na biciklima, pionirke i pioniri bili su zvijezde karnevalske nedjelje. Posljednji dani Paškog zimskog karnevala počeli su povorkom koja je krenula od tzv. trajektnog pristaništa na Goliji.

 

Uvijek vjerni karnevalu, pa tako i ovogodišnjem, bile su tete i polaznici Dječjeg vrtića „Paški mališani“. U povorci su bili i učenici Osnovne škole Jurja Dalmatinca i Srednje škole Bartola Kašića, nekoliko drugih maškaranih grupa te članovi KUD-a „Družina“ obučeni u žensku i mušku pašku narodnu nošnju i u odore za izvođenje pučke drame „Robinja“.

Prije nego što je krenula povorka, pivci su, kako običaj nalaže, izvođenjem karnevalskih pučkih napjeva, najavili početak zadnjih dana karnevala.

Pivci su i za vrijeme programa na pjaci izvodili pučke napjeve, a Gradska glazba Pag, koja ove godine obilježava devedeset godina postojanja, svirala je Paško kolo.

Paški zimski karneval, koji počinje prve subote nakon blagdana Sveta Tri Kralja, a završava na Čistu srijedu (Cistu sridu), najduži je na svijetu jer počinje dva tjedna prije, a završava dan kasnije od bilo kojeg drugog karnevala.

 

 

GALERIJA

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika