Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

IZBORI 2013.-PAŠKA STRANKA S HDZ-OM PREGOVARA O SURADNJI NA LOKALNIM IZBORIMA-U PREGOVORIMA SUDJELUJE I TINO HERENDA

AddThis Social Bookmark Button

Kako je potvrdio Diogen Šuljić, predsjednik GO HDZ-a Paga, HDZ je prihvatio poziv Paške stranke na pregovore o suradnji na lokalnim izborima za gradonačelnika i za Gradsko vijeće. -Razgovaramo s predstavnicima Paške stranke, ali to su još uvijek samo razgovori, a ne i konkretni pregovori, rekao je Šuljić."

 

Šuljić je naveo kako je HDZ spreman za pregovore o suradnji, ali je prerano govoriti o konkretnim dogovorima. Potvrdio je kako u pregovorima Paške stranke i HDZ-a sudjeluje i Tino Herenda, zamjenik gradonačelnika Paga koji je na prošlim lokalnim izborima sudjelovao kao nestranačka osoba.

 

-Tino Herenda je povremeno uključen u pregovore s Paškom strankom, a u pregovorima ne sudjeluje kao nestranačka osoba jer je od prije dva mjeseca član HDZ-a, rekao je Šuljić.

Napomenimo kako je Dario Grašo, predsjednik GO SDP-a potvrdio kako je između SDP-a i Paške stranke postignut dogovor o suradnji. Na temelju postignutog dogovora, Paška stranka će imati kandidata za gradonačelnika kojeg će podržati SDP, a SDP će dobiti zamjenika gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća.

U paškom HDZ-u ne povezuje pregovore SDP-a s Paškom strankom i pregovore HDZ-a s Paškom strankom.

-Mi razgovaramo s Paškom strankom, a ne sa SDP-om. To nije povezano, rekao je Šuljić.

Paška stranka i HDZ su prije prošlih lokalnih izbora potpisali sporazum o suradnji, a taj sporazum nije raskinut. Diogen Šuljić navodi kako sporazum nema utjecaja na sadašnje pregovore.

-Između Paške stranke i HDZ-a je potpisan sporazum, međutim, taj sporazum nije temelj za pregovore koji se sada vode, rekao je Šuljić.

 

 

 

 

 

 

 

 

Josip Portada/Pag-Press

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika