Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

NAŠA ANKETA: PRI UREĐENJU SREDNJOVJEKOVNE JEZGRE PAGA NAJPRIJE BI TREBALO RIJEŠITI PROBLEM KABLOVA

AddThis Social Bookmark Button

U našoj anketi smo postavili smo pitanje: „Što bi, pri uređenju srednjovjekovne jezgre Paga, trebalo prvo napraviti?“ Ponudili smo sljedeće odgovore: „Staviti pod zemlju užasne kablove“, „Promijeniti neonske reklame i natpise“, „Nije me briga“, „Urediti fasade kuća“, „Postaviti ljepšu rasvjetu“, „Urediti krovove“ i „Ne znam“.

U anketi je bilo 513 klikova. Najviše klikova, 161 ili 31 posto, bilo je na ponuđeni odgovor „Staviti pod zemlju užasne kablove“. Na ponuđeni odgovor „Promijeniti neonske reklame i napise“  bilo je 136 klikova ili 27 posto. Na trećem mjestu je, sa 136 klikova ili 27 posto, bio odgovor „Nije me briga“. Odgovor „Urediti fasade kuća“ dobio je 54 klika ili 11 posto. Odgovor „Postavit ljepšu rasvjetu“ dobio je 14 klikova ili 3 posto. Jedanaest klikova ili 2 posto, dobio je odgovor „Urediti krovove“, a na posljednjem mjestu je odgovor „Ne znam“ s jednim klikom.

Iz ankete se može zaključiti kako većina građana  smatra kako su kablovi za struju i telefon najveći problem srednjovjekovne jezgre Paga. Kablovi su u većini zastarjeli, isprepliću se, vise, a u nekim ulicama su postavljeni prenisko i za nevremena, osobito za jake bure, mogu biti opasni za prolaznike. Većina građana se, sudeći prema našoj anketi, slaže kako kablovi narušavaju izgled srednjovjekovne jezgre Paga koja je jedinstvena po svojoj arhitekturi i koja je, kao cjelina, spomenik kulture.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika