Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

"PAŠKA SIRANA" JE SUDJELOVALA NA NAJVEĆEM SAJMU HALAL HRANE U EUROPI KOJI JE ODRŽAN U BRUXELLESU U BELGIJI

AddThis Social Bookmark Button

„Paška sirana“ je sudjelovala na najvećem sajmu HALAL hrane u Europi koji je održan u Bruxellesu u Belgiji. Uz „Pašku siranu“ na sajmu je sudjelovalo još šest tvrtki iz Hrvatske. Halal hrana je naziv za hranu koja ispunjava šerijatske standarde kvalitete i uvjete načina proizvodnje i koja na temelju toga dobije Halal certifikat.

Prehrambeni proizvodi s Halal certifikatom mogu se prodavati, odnosno izvoziti u zemlje u kojima prevladava stanovništvo islamske vjeroispovijesti. Centar za certificiranje Halal kvalitete je 2011. godine dodijelio „Paškoj sirani“ Halal certifikat i tom prigodom je u uredskim prostorima „Paške sirane“ održana svečanost na kojoj su bili nazočni predstavnici Centra za certificiranje Halal kvalitete, dr. Aziz Hasanović, ravnatelj i Aldin Dugonjić, tajnik Centra te predstavnici „Paške sirane“, Ante Oštarić, savjetnik Uprave, Martina Pernar Škunca, voditeljica marketinga i Nenad Škoda, rukovoditelj.

Na svečanosti je rečeno kako je „Paška sirana“ ispunila šerijatske uvjete i uskladila proizvodnju sa zahtjevima halal standarda te stekla pravo isticanja zaštitnog znaka halal kvalitete i riječi "halal" ili "halal proizvod" na svojim sirevima. „Paška sirana“ je prva u Zadarskoj županiji dobila Halal certifikat. „Paška sirana“ je najstarija i najveća sirana na otoku Pagu s kapacitetom za proizvodnju 800 tona sira godišnje. Svoje sireve izvozi u nekoliko europskih zemalja i u SAD, a na temelju Halal certifikata svoje sireve može izvoziti u četrdeset četiri islamske zemlje.

 

Josip Portada/PagPress

 

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika